Mai multe persoane au rămas fără locuințe din cauza incendiului din Gălăuțaș: „În noaptea asta se descurcă, la rude, la vecini”

Mai multe persoane au rămas fără locuințe din cauza incendiului din Gălăuțaș: „În noaptea asta se descurcă, la rude, la vecini”
Foto simbol: Pixabay

Incendiul a mistuit ansamblul de locuințe din Gălăuțaș, județul Harghita, astfel că persoanele afectate vor sta în această noapte la rude sau la vecini, urmând ca autoritățile locale să încerce sâmbătă să găsească o soluție pentru situația lor. Primarul comunei, Radu Țăran, a precizat pentru Agerpres că mâine se va întâlni cu cetățenii în cauză și că va fi pus la dispoziție și căminul cultural pentru cei care n-au nicio posibilitate de cazare.

Mai multe persoane au rămas fără locuință din cauza incendiului din Gălăuțaș. Ce a spus primarul

„În noaptea asta se descurcă, la rude, la vecini, iar mâine (sâmbătă – n.red.), la ora 9,00, ne întâlnim la primărie şi vom încerca să găsim o soluţie unde să-i cazăm (…) Cei care nu vor avea posibilitatea, încercăm să rezolvăm la Căminul cultural, unde avem nişte camere cu două paturi, care dispun de apă şi duşuri comune”, a declarat primarul Radu Țăran.

El a menționat că se face evaluarea pagubelor și că intenționează să solicite ajutoare din Fondul de rezervă al Guvernului.

Potrivit edilului, mai mulți locuitori ai satului, dar și persoane din localități învecinate au venit să îi ajute pe cei afectați cu haine, pilote, apă sau alimente.

În ansamblul mistuit de incendiu locuiau în jur de 20 de persoane, spune Radu Țăran.

„Nu sunt victime, locatarii au reuşit să se autoevacueze. Două persoane au fost transportate la Camera de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Topliţa cu atac de panică (…) S-au autoevacuat din locuinţe circa 30 persoane”, menționase Inspectoratul pentru Situații de Urgență Harghita.

Incendiul s-a manifestat generalizat, la întreaga construcţie, pe o suprafaţă de 500 metri pătraţi, iar intervenția pentru lichidarea flăcărilor este realizată de patru echipaje de pompieri militari de la Toplița și Gheorgheni, respectiv de patru echipaje ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență din Gălăuțaș, Sărmaș, Subcetate și Remetea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:11 - Accident cu patru mașini pe cel mai aglomerat bulevard din București: Circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia
22:02 - Ludovic Orban: Cine votează cu Simion la prezidențiale, de fapt, votează cu Ciolacu (VIDEO)
21:59 - Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)
21:48 - Ludovic Orban, după ce liderul PNL i-a cerut lui Lasconi să se retragă: “Ciucă trebuie să țină ciocu’ mic. Și eu îi spun nea Ciucă, retrage-te pentru că te chinui degeaba. Distrugi și mai tare imaginea liberalismului” (VIDEO)
21:36 - Elon Musk pregătește mașini electrice mai ieftine pentru anul viitor
21:34 - Orban: Nu vi se pare ciudat că în afară de Ciolacu sunt atâția iepuri printre candidați? Geoană, fost PSD-ist, Cristi Diaconescu, fost PSD-ist, Ana Birchall, fostă PSD-istă, Ciucă, cel mai mare iepure, și iepurele adevărat – Simion (VIDEO)
21:31 - Expunerea la lumină, pe timp de noapte, poate avea efecte grave asupra organismului. Ce boli putem dezvolta din cauza poluării luminoase
21:16 - Care e suma uriașă pe care ar fi plătit-o Laura Crișan pentru asasinarea tatălui său