Mai multe mașini parcate în București au fost prăduite de hoți. Banii erau lăsați de șoferi în torpedo / Ce prejudiciu au cauzat

Mai multe mașini parcate în București au fost prăduite de hoți. Banii erau lăsați de șoferi în torpedo / Ce prejudiciu au cauzat
Foto: Captura video/ Politia Romana

Trei persoane, considerate ca fiind suspecte de comiterea unor atacuri în București, în cadrul cărora au sustras aproximativ 200.000 de euro din diverse autovehicule parcate, au fost reținute de către forțele de poliție. Acțiunea de reținere a avut loc în urma unei serii de percheziții efectuate luni dimineață, atât în zona Capitalei, cât și în județul Ilfov.

Prejudiciu de 193.000 de euro

O captură record a hoților a constat în suma de 183.000 de euro. Acești bani fuseseră lăsați de către proprietarul lor în torpedoul unei mașini, aceasta fiind parcată pe o stradă din Sectorul 2, potrivit Ziare.com.

La data de 28 august 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale au pus în executare 10 mandate de percheziție domiciliară, în Municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal de furt calificat, prejudiciul fiind de 193.000 de euro.

Din cercetările efectuate, cu sprijinul colegilor serviciilor de investigații criminale – Sectoarele 1 și 4, s-a stabilit că, în perioada 09 iunie 2023 – 31 iulie 2023, la intervale diferite de timp, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 44 și 52 de ani, prin intermediul unor dispozitive electronice, de captare a semnalului emis de telecomenzile aferente sistemelor de închidere centralizată, ar fi dezasigurat portierele a trei autoturisme, din interiorul cărora ar fi sustras diverse sume, cauzând un prejudiciu total de 193.000 de euro (dintr-o mașină fiind sustrași 180.000 de euro)”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Percheziții și audieri în cazul furturilor

La data de 28 august 2023, au avut loc zece percheziții domiciliare în care s-au găsit dovezi și sume de bani. Doi dintre cei trei bănuiți au fost identificați și duși la audieri. Pentru bărbatul de 44 de ani, se desfășoară activități specifice pentru a-l găsi. Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, în legătură cu trei infracțiuni de furt calificat, toți bănuiții purtând măști medicinale în încercarea de a nu fi recunoscuți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`