Mai multe județe au fost măturate de furtuni în mini-vacanța de Rusalii: Case inundate, copaci rupți de vânt și drumuri blocate

Mai multe județe au fost măturate de furtuni în mini-vacanța de Rusalii: Case inundate, copaci rupți de vânt și drumuri blocate
Foto: Pixabay

Mai multe străzi au fost inundate, duminică seară, în municipiul Iaşi, în urma ploilor abundente, iar mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt, unii căzând pe autoturisme parcate.

Ploi torențiale în mai multe județe

Duminică seară, mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă intervin în Iași, după ce s-au primit zeci de apeluri la 112 ale cetățenilor care au semnalat probleme în mai multe cartiere.

A plouat torențial duminică în mai multe județe din țară. La Tulcea și Brăila mai multe străzi au fost inundate, iar meteorologii au emis mai multe avertizări de vreme rea, valabile până diseară.

În judeţul Brăila a fost în vigoare o atenţionare Cod portocaliu de ploi, descărcări electrice, grindină şi vijelii, pe alocuri cu o viteză a vântului de 75-90 km/h, cantităţile de apă putând depăşi 25 de litri pe metru pătrat.

Mai multe gospodării din județul Brăila au fost afectate de ploile torențiale de azi, 12 iunie. Județul se află sub avertizare de cod galben până în această seară, la ora 22.00.

Cod galben de inundații

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis duminică două atenţionări Cod galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Argeş, Olt, Mehedinţi şi Dolj, valabile până luni, la ora 10:00.

Potrivit INHGA, se instituie Cod galben, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile mici din bazinul hidrografic Vedea – bazin amonte S.H. Văleni, judeţele Argeş şi Olt.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`