MAI: 113 localități sunt izolate, alte zeci au rămas fără curent electric. Intervențiile ambulanțelor, îngreunate de ninsorile abundente

MAI: 113 localități sunt izolate, alte zeci au rămas fără curent electric. Intervențiile ambulanțelor, îngreunate de ninsorile abundente

Reprezentanții MAI au anunțat luni că în prezent mai sunt 113 localități izolate, unde militarii nu au putut să-și croiască drum până la oamenii blocați de nămeți în propriile case. Potrivit acestora, județele Ialomița și Vrancea se confruntă cu cele mai mari probleme, în aceste regiuni fiind 61, respectiv 21 de localități izolate.

De asemenea, numărul localităților rămase fără alimentare cu energia electrică este în continuă schimbare, în acest moment fiind 12 localități fără curent în județul Buzău, opt în Cluj, patru în Giurgiu și în Vâlcea.

Numărul victimelor gerului extrem a ajuns la 74, au mai anunțat reprezentanții MAI. Totodată, în ultimele 24 de ore, serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD au transportat 207 persoane fără adăpost şi cu hipotermie în unităţile medicale sau în locurile special amenajate pentru această perioadă cu temperaturi scăzute, conform Centrului Operativ de Urgenţă al Ministerului Sănătăţii.

Subsecretarul de stat în MS, Raed Arafat, a declarat că ambulanţele încearcă să ajungă la zece cazuri din care probabil unul sau două sunt urgente.

Cazurile respective sunt din Brăila, Buzău, Călăraşi, Teleorman, Giurgiu.

Subsecretarul de stat a menţionat că s-au primit oferte şi de la servicii private de ambulanţă, care au fost transmise ISU. Potrivit lui Arafat problema este însă legată de accesul maşinilor în acele zone, nu de numărul maşinilor.

Totodată, Arafat a precizat că doi producători – Antibiotice Iaşi şi terapia Cluj – şi-au arătat disponibilitatea de a dona medicamente şi produse medicamentoase pentru zonele afectate, fiind făcute astfel o listă. Ministerul Sănătăţii a adresat un apel în acest sens duminică.

MAI: 113 localități sunt încă izolate sub zăpadă

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`