Magnolia, floarea care are multe beneficii pentru sănătate. Cum poate fi consumată?
Magnolia este o floare cunoscută pentru frumusețea și parfumul ei, însă aceasta este mai mult decât o plantă ornamentală. Florile de magnolie sunt comestibile și pot fi adăugate în salate sau chiar să fie murate, datorită gustului picant pe care îl au.
Magnolia este un arbore care poate trăi până la un secol și înflorește în general primăvara, dar în funcție de temperatură poate să înflorească și vara.
Magnolia are beneficii pentru sănătate
Magnoliile au multe beneficii pentru plămâni și stomac. Printre ele se numără decongestionarea sinusurilor, proprietățile antibacteriene, antiinflamatoare, antidiabetice, anti-Alzheimer și anticancerigene.
Floarea de magnolie conține doi compuși activi, magnolol și honokiol, care au o activitate antioxidantă de 1.000 de ori mai mare decât vitamina E. De aceea, mugurii se folosesc în răceli, tuse, astm, bronșită, emfizem și probleme intestinale.
Cum poate fi consumată magnolia în mâncare
Datorită gustului picant, magnolia poate fi folosită în salate sau murată, potrivit Adevărul.ro.
„Magnolia are petale mari, petale cărnoase. De ce? Magnolia a evoluat înaintea albinelor și este de pe vremea când polenizarea se făcea de către albine. Trebuia să fie o floare puțin mai solidă, puțin mai tare. Ceea ce poate nu știi despre această floare este că poate fi folosită în salate sau poate fi murată. Da, este comestibilă. Și are un pic de gust de ghimbir”, a declarat Andrei Mărincean, inginer peisagist, membru al Asociației Peisagiștilor din România.