Magistrații se revoltă față de modificările pe care CSM vrea să le aducă Legii Justiției

Magistrații se revoltă față de modificările pe care CSM vrea să le aducă Legii Justiției
Foto:observatorulph.ro

Magistraţii din toată ţara se revoltă faţă de modificările pe furiş pe care CSM vrea să le facă la legile justiţiei, informează B1 TV.

Peste 140 de persoane au semnat un memoriu de protest față de aceste modificari, despre care spun că vor produce grave consecinţe asupra sistemului judiciar, care îi vor afecta pe procurori și judecători.

Magistrații nemulțumiți mai susțin că aceste schimbări pe care le urmărește CSM au fost criticate şi în cadrul monitorizării justiției prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare, agreat de Uniunea Europeană şi România.

Potrivit jurnaliştilor de la Evenimentul Zilei, ar fi avut loc o întâlnire secretă, în urma căreia s-ar fi decis ca mandatul şefilor din parchete să fie de doar 4 ani. De asemenea, statutul unor funcţii din Ministerul Public şi de la instanţe ar putea fi modificat. Întâlnirea e cu atât mai suspectă cu cât a avut loc în vacanţă, fără consultarea sistemului de justiţie. Contactat telefonic, preşedintele CSM, judecătorul Marius Tudose a confirmat întâlnirea şi a recunoscut că a discutat cu ministrul Justiţiei planul de bătaie pentru modificarea Legilor Justiţiei, dar pentru luna septembrie, după ce îşi va consulta colegii. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`