MAE anunță că 6 români aflați pe vasul „Diamond Princess” vor să revină în țară. Care sunt procedurile în derulare

MAE anunță că 6 români aflați pe vasul „Diamond Princess” vor să revină în țară. Care sunt procedurile în derulare
Foto: Nava "World Dream" (sursă: hepta.ro)

Ministerul de Externe anunță că, joi, o aeronavă italiană va asigura transferul către Uniunea Europeană a unui grup de cetățeni europeni care se află pe vasul Diamond Princess.

„Până la acest moment, 6 cetățeni români (2 pasageri și 4 membri ai echipajului) și-au exprimat dorința de a reveni în țară. În prezent, procedurile de testare suplimentară a cetățenilor europeni care vor fi îmbarcați sunt în curs de derulare.

Ambasada României la Tokyo este în contact atât cu cei șase cetățeni români pentru facilitarea demersurilor în vederea transferului, cât și cu ceilalți cetățeni români care se află în continuare pe vas.

Starea de sănătate a celor doi cetățeni români internați în urma testării pozitive cu COVID-19 este în continuare bună”, a transmis MAE.

Nava Diamond Princess, cu 3.700 de persoane la bord, a fost plasată în carantină la data de 3 februarie. De atunci, infecția cu Covid-19 a fost confirmată la peste 600 de persoane. Pe vas se aflau inițial și 17 cetățeni români, 15 dintre ei fiind membri ai echipajului, iar ceilalți doi, pasageri. Doi dintre ei au fost diagnosticați cu coronavirus, fiind debarcați de pe vas și internați în unități medicale din Japonia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`