MAE: Dezinfecția mijloacelor de transport, reintrodusă în vămile bulgare. Care este prețul procedurii

MAE: Dezinfecția mijloacelor de transport, reintrodusă în vămile bulgare. Care este prețul procedurii
Sursa: Poliția de Frontieră Română

Dezinfecția mijloacelor de transport se reintroduce la punctele de trecere a frontierei bulgare cu Republica Turcia, din cauza riscului de extindere a pestei micilor rumegătoare.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează românii care intenționează să călătorească în Bulgaria sau să tranziteze această țară că a fost reintrodusă dezinfecția mijlocalelor de transport, scrie Agerpres.

S-a reintrodus dezinfecția mijloacelor de transport în vămile bulgare, ca măsură de prevenție

Dezinfecția se va efectua pe sensul de intrare în Bulgaria dinspre Turcia. MAE a transmis că această procedură va fi contracost:

  • pentru autoturisme taxa este în valoare de 7 BGN (17, 82 lei/3,58 euro);
  • pentru microbuze taxa este în valoare de 10 BGN (25,45 lei/5,11 euro);
  • pentru vehiculele de mare tonaj înmatriculate pe teritoriul Bulgariei taxa este în valoare de 20 BGN (50,90 lei/10,23 euro);
  • pentru vehiculele de mare tonaj înmatriculate pe teritoriul altor state taxa este în valoare de 40 BGN (101,80 lei/20,45 euro).

Informații utile pentru români

MAE a transmis că românii pot obține informații suplimentare astfel:

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

MAE recomandă consultarea paginilor web http://sofia.mae.rohttps://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_rowww.meteoalarm.org şi www.mae.ro.

De asemenea, pentru o informare corectă referitoare la timpii de aşteptare din punctele de trecere a frontierei româno-bulgare, cetăţenii români pot accesa pagina „Trafic on-line” a Poliţiei de Frontieră române la adresa https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/

Peste 220.000 de animale, sacrificate din cauza pestei micilor rumegătoare

Peste 220.000 de animale au fost deja sacrificate din cauza pestei micilor rumegătoare. Rusia, Ungaria, Croația și Serbia au restricționat importul de animale din țara noastră.

Autoritățile au descoperit 45 de focare, dintre care 38 sunt în Tulcea, 6 în Constanța și unul singur în Timiș.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`