„Mă consider un mort care umblă”. Părinții tinerilor uciși în accidentul provocat de Vlad Pascu, mărturii cutremurătoare în instanță: „Mi-a spus că băiatul meu a fost rupt în două”

„Mă consider un mort care umblă”. Părinții tinerilor uciși în accidentul provocat de Vlad Pascu, mărturii cutremurătoare în instanță: „Mi-a spus că băiatul meu a fost rupt în două”
Inquam Photos / George Calin & Inquam Photos / Octav Ganea

La Judecătoria Mangalia a avut loc, vineri, un nou termen în dosarul lui Vlad Pascu. Instanța analizează cererea de schimbare a încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat, depusă de familiile victimelor. În sala de judecată, părinții Robertei și ai lui Sebi, tinerii uciși în accidentul provocat de Vlad Pascu, au făcut mărturii cutremurătoare, iar aproape toți cei prezenți în sala de judecată au plâns, notează G4Media.

Familia Olariu, distrusă de pierderea lui Sebi

Valentin Olariu, tatăl lui Sebi, a povestit cum a aflat că acesta nu mai e: „A venit ziua de 19 august, cea mai blestemată zi. Am plecat la muncă, iar la ora 10.30, în pauza de masă, am primit un telefon de la o doamnă de la pompe funebre, care mi-a zis că băiatul meu a decedat. În acel moment, am închis instant telefonul, crezând că este o glumă. Mi-am sunat soția și i-am spus de acest telefon. Am închis cu ea și mi-am făcut curaj să o sun pe acea doamnă. Doamna era uimită că, deși accidentul a fost la 5.20, eu nici la ora aia nu am primit un telefon de la poliție. Mi-a spus că băiatul meu a avut un accident, că a fost rupt în două, și că l-au adunat de pe stradă și că le datorez 5 milioane (de lei vechi, 500 ron) pentru acest serviciu. Nu știu cum am ajuns acasă, mi-am sunat vărul care lucrează în Ministerul Mediului, el a sunat în Mangalia, la politie, ca să îi confirme. Politia ne-a confirmat că Sebi nu mai este”.

Poliția i-a predat bunurile pe care le avusese Sebi asupra sa. Printre ele, și o cameră GoPro. Polițiștii nici măcar n-au catadicsit să se uite pe imagini să vadă cum s-a produs accidentul: „A doua zi am plecat la Mangalia să ne luam băiatul, am fost prima oară la politie să îi luăm bunurile pe care le avusese asupra lui. Mi-a dat politia o pereche de pantaloni plini de sânge, ochelarii lui care erau impecabili, nu au fost sparți, și o camera GoPro. Am rămas surprins că politia mi-a dat această cameră, nu a folosit nicio imagine surprinsă de ea”.

„Am plecat la Morgă, am intrat în cameră, domnul acela mi-a spus că de când lucrează el nu a văzut așa ceva și că nu aș putea să mă duc să îl văd pe Sebi în halul în care arată. Eu m-am dus și am văzut că nu mai e nimic întreg din el decât capul. L-am rugat foarte mult să mi-l așeze în coșciug, ca pe un puzzle. Apoi el mi-a spus că sicriul va fi acoperit și ni-l va da închis. I-am rugat foarte mult să se gândească la soția mea, pentru că vrea să își Rămas bun. Timp de două ore, cei de la morga l-au reconstruit și ni l-au dat pe Sebi cum era el… Nu puteți să vă dați seama cum arăta băiatul meu din cauza unui drogat”, a mai povestit Valentin Olariu, potrivit G4Media.

Mihaela Olariu, mama lui Sebi, a spus că nici nu se mai simte om de când nu-l mai are pe băiat: „Viața mea chiar era perfectă, chiar dacă nu aveam bani să îi învârtim cu lopata, aveam fix cât ne trebuiau ca să le oferim copiilor o vacanță sau chiar două. (…) Noi acum nu mai avem o viață, eu una mă consider un mort care umblă. Singurul moment în care mă simt cât de cât bine este când merg la Sebi, nu la cimitir, noi mergem la Sebi. O facem de trei ori pe zi, seara ne strângem toți acolo, prietenii noștri, prietenii lui. Nu contează că plouă, că ninge, că e cald, noi acolo suntem. Am stat și trei ore seara, cu toții. Cam asta e viața noastră acum”.

Femeia a mai susținut că a ajuns la psihiatru și ia tratament pentru că efectiv nu se mai poate ține pe picioare, iar fiica ei, Selena, sora lui Sebi, e și ea în aceeași situație, fiind traumatizată: „Doarme cu mine de mână, are momente când intră în baie și pur și simplu mi se pare că dărâmă baia, dă cu pumnul în faianță, plânge în hohote și spune că își vrea fratele înapoi și că îi este dor de el”.

Și viața familiei Dragomir a devenit o traumă continuă după pierderea Robertei

„Normalul nu mai este normal. Ne ferim unii de alții, pretindem că suntem bine, dar mergem la cimitir, ne uităm la o piatră și nu ne vine să credem că acolo este Roberta noastră. Am iubit-o prea mult pe Roberta toți! (…) Mă trezesc agitat, transpirat, abia adorm pentru că mă uit la ușă și copilul meu nu mai intră pe acolo”, a afirmat, la rândul său, Ștefan Dragomir, tatăl Robertei, potrivit G4Media.

Lavinia Dragomir, mama Robertei, a povestit și ea cum a aflat că fata a murit: „Din dimineața zilei de 19 august când am primit un telefon de la sora mea și m-a anunțat, la ora 6.15, că fata mea a murit, viața mea s-a schimbat. Ea m-a anunțat pentru că în grupul lor de prieteni era și nepotul meu puțin mai în față, el nu a fost lovit. Nu mi-a venit să cred, l-am sunat pe nepotul meu care mi-a confirmat și mi-a spus că poliția va lua legătura cu noi, ceea ce nu s-a întâmplat nici în ziua de azi”.

„Așa cum a spus și soțul meu, am venit la Mangalia a doua zi, pentru a lua copilul acasă. Eu nu am văzut-o. (…) Nu pot descrie în cuvinte cum a fost afectată viața noastră. Sora ei nu poate dormi fără lumină, doarme cu televizorul aprins, iar părinții mei care au crescut-o plâng întruna, mai ales tata. Nepotul și surorile mele sunt la fel de afectați. (…) Rutina noastră acum este serviciu, cimitir, iar tatăl meu se uită la poza Robertei și plânge mereu și soțul meu plânge de câte ori vine acasă sau vorbim la telefon. Iar cealaltă fiică a mea la fel, plânge, noroc cu prietenii Robertei care o consolează, o caută mereu”, a mai povestit mama Robertei, potrivit G4Media.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`