Lux și opulență: Cât costă o porție de ochiuri într-un restaurant din Mamaia
Vești triste pentru turiștii români și nu numai. Prețurile au explodat pe litoral. Nu se mai găsesc opțiuni ieftine. Cei care vor să petreacă câteva zile în Mamaia trebuie să muncească mai mult. Micul dejun în local a devenit un lux. Este incredibil câte costă o porție de ouă prăjite.
Prețuri exorbitante pe litoralul românesc
Potrivit turiștilor, într-unul dintre cele mai renumite restaurante de la Mamaia, o porție de ouă ochiuri cu bacon și legume, ce cântărește doar 250 de grame, costă 29 de lei.
Mai mult, în zona cluburilor din Mamaia, la o terasă, o omletă din două ouă, bacon și cașcaval se vinde acum cu 45 de lei, notează cancan.
Sezonul estival vine cu scumpiri majore. Preparatele pe care le consumăm și cu care ne răsfățăm pe litoral au devenit mai puțin accesibile. Oamenii trebuie să-și dubleze sau chiar să-și tripleze bugetul alocat vacanței. Se pare că litoralul românesc va deveni unul de lux și va concura cu mai multe stațiuni de lux din lume.
Hamsii prăjite au devenit un lux
Românii și nu numai trebuie să scoată din buzunare sume imense de bani. Concediile devin și mai scumpe, iar mâncarea simplă se transformă în deliciu. Așadar, e greu de crezut dar o porție de hamsie costă 25 de lei/ 200 de grame (inclusiv mujdei).
Se poate însă și mai scump de atât. Un alt restaurant oferă hamsii prăjite cu 36 de lei/200 de grame. Prețurile sunt exorbitante, iar oamenii sunt bulversați de ceea ce se întâmplă pe litoralul românesc, notează Antena3.