Senatul va dezbate, din nou, o moţiune simplă îndreptată împotriva ministrului de Finanţe

Senatul va dezbate, din nou, o moţiune simplă îndreptată împotriva ministrului de Finanţe
Sursă foto: Facebook / Eugen Teodorovici

Luni, Senatul va dezbate pentru a doua oară moţiunea simplă „Eugen Teodorovici, românii îţi cer să demisionezi!”, iniţiată de PNL şi USR şi depusă pe 8 aprilie, relatează Agerpres.

Potrivit senatorilor PNL şi USR, Eugen Teodorovici nu mai poate deţine funcţia de ministru de Finanţe din cauza faptului că ar fi dat dovadă de „destule dovezi de incompetenţă”.

În plus, iar prezenţa sa în fruntea acestui minister ar pune România într-un „pericol economic major şi într-o postură jenantă” faţă de partenerii europeni şi euroatlantici.

„Partidul Naţional Liberal împreună cu Uniunea Salvaţi România consideră că ministrul Eugen Teodorovici a dat destule dovezi de incompetenţă, a minţit destul şi a ameninţat destul. Prezenţa sa în continuare în fruntea Ministerului Finanţelor Publice pune România într-un pericol economic major şi într-o postură jenantă faţă de partenerii noştri europeni şi euroatlantici. Eugen Teodorovici nu mai poate fi ministrul Finanţelor Publice!”, se arată în moţiunea simplă.

Senatorii PNL şi USR prezintă declaraţiile a 22 de români referitoare la ministrul de Finanţe.

„Moţiunea pe care o prezintă PNL şi USR reprezintă o premieră pentru politica românească. Este pentru prima oară în Parlamentul României când un partid politic face posibil ca vocea cetăţenilor acestei ţări, indiferent de vârstă şi ocupaţie, să fie auzită în Parlament”, se mai arăta în moţiune.

„Ne-am gândit că ar fi cel mai potrivit ca, după doi ani de guvernare dezastruoasă PSD-ALDE, demisia ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, să fie cerută direct de români. Domnul ministru trebuie să audă că trebuie să plece acasă de la românii cărora le-a afectat negativ viaţa prin declaraţiile şi măsurile luate. Suntem siguri că, în timp ce unii politicieni îi înjură şi agresează pe cei care au scris alături de noi, PNL şi USR, această moţiune, ministrul nu va avea curajul să o facă (…)”, au adăugat PNL şi USR.

„În finalul acestei moţiuni simple este clar atât pentru noi, Opoziţia, dar şi pentru cetăţenii acestei ţări că pentru domnul Eugen Orlando Teodorovici există doar o cale onorabilă de urmat: demisia”, au completat cele două partide.

Decizia de amânare până pe 6 mai a fost luată de către comitetul liderilor grupurilor parlamentare din Senat pe data de 15 aprilie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:29 - Dan Dungaciu: Maia Sandu are o șansă, în primul rând, bazată pe mobilizarea diasporei. Nu văd niciun candidat care, chiar dacă ar spune-o, i-ar da voturile / Trebuie să regândim aproape radical strategia pentru 2025 (VIDEO)
22:05 - Florin Roman: Câciu mai bine s-ar ocupa de ministerul pe care s-a pus praful de când îl conduce. Să se apuce să-și caute gradul de absorbție, cu lupa, dacă altfel nu îl găsește
21:43 - Adrian Câciu, după declarațiile liderului PNL: „Ceaușescu s-a reîncarnat! Bolșevismul galben este pe val!” / „În aceeași oală cu Ciucă intră și Nicușor Dan, pretins de dreapta, practic un stângist din extrema progresistă”
21:23 - Jeremy Clarkson a suferit o operație „extrem de urgentă” la inimă. Regimul „oribil” pe care trebuie să îl țină: „Care e rostul?”
21:00 - Un șofer băut și drogat a mers cu mașina pe trotuar în Constanța
20:39 - O tânără a intrat cu mașina în zidul unei clădiri. Cinci persoane rănite
20:17 - Hezbollah „condamnă cu fermitate agresiunea sionistă” împotriva Iranului și acuză SUA că „poartă responsabilitatea deplină pentru masacrele, tragediile și durerea” provocate de Israel
19:55 - Marcel Ciolacu: Ne-am ales cu foarte multe după mandatul lui Iohannis, avem trei găuri (VIDEO)
19:34 - România, învinsă categoric de Elveția la Trofeul Carpați. Joc modest al „tricolorelor” în fața unei naționale mult mai slab cotate
19:09 - Două tinere au căzut cu mașina în râu. Cum s-a produs accidentul