Lungul drum al unei banale sticle de apă de la 2,5 lei în supermarket la 16 lei în Costinești. Ce spune Paul Anghel de la ANPC (FOTO)

Lungul drum al unei banale sticle de apă de la 2,5 lei în supermarket la 16 lei în Costinești. Ce spune Paul Anghel de la ANPC (FOTO)
Foto simbol: Pixabay

Prețurile sfidătoare de pe litoralul românesc au fost remarcate și de Paul Anghel, director general în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Acesta a dat exemplul unei banale sticle de apă, care costă 2,5 lei la supermaket, iar în stațiunea Costinești e 16 lei.

Anghel (ANPC), despre prețurile de pe litoral

„Lungul drum al unei banale sticle de apă plată de la aproximativ 2,5 lei într-un supermarket la 16 lei în Costinesti(stațiunea tineretului).
La Nisa într-un supermarket o apă de 1,5l costă aproximativ 0,58 euro~ 2,9 lei….

Dacă Costinestiul ar fi arătat ca Nisa…..spunea un clasic în viața”, a scris Paul Anghel, pe Facebook.

Prețurile au luat-o razna pe litoral. Iar

De altfel, numeroși turiști s-au plâns și anul acesta de prețurile de pe litoralul românesc.

În Mamaia, de exemplu, o porție de 250 de grame de hamsii costă 35 de lei, iar o singură lipie costă 7 lei, murăturile – 37 de lei, o porție de cartofi pai – aproape 21 de lei, felia de cașcaval pane – 20 de lei.

„Nu îmi vine să cred! Mămăliga… 50 de grame, 6 lei. Nu îmi revin! Adică, 100 de grame, 12 lei și un kilogram de mămăligă 120 de lei. Punga de mălai este 3-4 lei, din ea faci 2-3 kilograme de mămăligă. Prețurile au crescut pe faleză!”, a spus un turism care a mers în Eforie Sud.

Colacul, salteaua și găletuşa pentru a construi castele de nisip s-au scumpit și ele.

„De la 20 de lei la 65 de lei la un colac. Pistoale 20 de lei. Avem si saltele, acestea pornesc de la 140 de lei / 2 persoane, cea de o persoană la 90. Piscinuțe de la 40 la 65 de lei”, a spus un vânzător.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`