Luna roz. La ce ora o poți vedea și cum ne afectează

Sursa Foto: Twitter /Sumbul Yasmin

În seara de vineri,pe cer va avea loc un spectacol rar, vizibil și din România: luna roz, iar meteologii spun că cerul va fi predominant senin, ceea ce crește șansele de a observa fenomenul în toată splendoarea lui.

Potrivit astrologilor, luna roz va apărea la ora 22:12, pe data de 5 iunie 2020 și va fi vizibilădin Australia, Asia, Africa, Europa și America de Sud,dar nu și din America de Nord,dar la ore diferite, în funcție de mișcarea Pământului.

Cum se vavedea luna roz pe cer

Luna roz va părea extrem de mare, însă experții spun că totul este o iluzie optică. Se pare că acestă percepție este influențată de faptul că satelitul natural al pământului se află mai aproape de orizont. Așadar, vom avea impresia că luna se află chiar deasupra copacilor, a clădirilor, a munților.

Cum se produce fenomenul de lună roz

Fenomenul, cunoscut și sub numele de eclipsă penumbrală, apare atunci când pământul, soarele și luna sunt toate aliniate. Aceasta înseamnă că pământul blochează lumina soarelui să ajungă pe lună, aruncând o umbră peste ea.

Cum ne afectează luna roz

Nu există dovezi științificecare să demonstreze că eclipsele lunare au un efect fizic asupra oamenilor, în ă eclipsele pot produce „efecte psihologice profunde”, strâns legate de superstițiile care vizează eclipsele delună, spun cercetătorii de la Nasa.

În trecut, eclipsele erauprivite ca semnereleși avertizări din partea zeilor supărați, ceea ce determina jertfe umane și animale pentru a îmbuna divinitatea. Din cauză că eclipsa lunară are loc doar într-o zi culună plină, mareele sunt mai violenteîn această perioadă.

Pentru că luna este cunoscută ca simbol al fertilității, multe credințeantice spun că eclipsa de lună este momentul ideal pentru o femeiesă conceapă un copil.

Efectele astrologice ale lunii roz

Luna plină de vineri nu este o lună plină obișnuită. Aceasta se opune soarelui în Gemini și formează o eclipsa de luna în semnul de foc Săgetator. Această eclipsă de lună plină va forma un pătrat cu planeta războinică Marte, aducândla suprafațăfuriași durereaemoțională.

Totodată, se formează și o eclipsa parțială de Luna în Săgetător, ce va forțaeliberarea noastră de tot ceea ce ne ține pe loc, fie că vorbim de o relație, de un loc de muncă, de o credință, de o speranța, de o durere în suflet. Nodul Sud Lunar poate aduce restricții, greșeli repetitive, pierderi, teamă.

Este important ca în această perioadăsă facem tot posibilul să nu acționăm impulsiv,avertizează specialiștii. Această lună reprezintî, de asemenea, pătrunderea maestrului iluzionistNeptun, care ne va face extrem de emoționali și sensibili, precum și vulnerabili la înșelăciune.

Marte, considerat „Zeul războiului”,dar și cel care guverneazăviolența și autoritatea, se pregătește să intre înconjunctura cu Neptun pe 13 iunie.CombinațiaMarte și Neptun poate aduceconfuzie și tactici înșelătoare, scrie refinery29.com.

Totuși că este o perioadă benefică să ne gândimcum putem fi mai folositori și cum ne putem canaliza frustrările și disconfortul mai eficient și în sprijinul celor care au nevoie de noi. Emoțiile pot atinge cote înalte, dar asta nu trebuie să stea în calea capacității noastre de acționa. Donațiile șiîntinderea unei mâini de ajutor celor mai puțini norocoșisunt modalități numai bune de a trece peste o perioadă agitată.

URMĂREȘTE AICIECLIPSA ÎN TIMP REAL

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`