Luminile se sting la „Ora Pământului”. WWF România: „Este momentul să ne unim eforturile pentru a opri degradarea naturii” (video)

Luminile se sting la Ora Pământului. WWF România: Este momentul să ne unim eforturile pentru a opri degradarea naturii (video)
Foto: Pixabay.

Luminile vor fi stinse sâmbătă, 26 martie, timp de o oră, în opt mii de orașe în mai mult de 190 de țări. Astfel, va fi marcat evenimentul anual „Ora Pământului”. Acesta se  va desfășura  între orele 20.30  și 21.30.

Un viitor sustenabil pentru planetă

„În fiecare an, Ora Pământului oferă oamenilor din toată lumea oportunitatea de a-şi arăta grija faţă de natură şi de a-i ajuta pe alţii să înţeleagă importanţa vitală pe care o are în viaţa noastră. Natura este ‘Acasă’ şi este urgent pentru fiecare dintre noi să începem să îi acordăm mai multă atenţie.

Acum, mai mult ca niciodată, când asistăm la o criză climatică dublată de pierderea biodiversităţii, este momentul să ne unim eforturile pentru a opri degradarea naturii şi pentru a accelera refacerea ei până în 2030.

De Ora Pământului, stingem lumina şi transmitem un mesaj simplu: suntem împreună în această misiune şi fiecare dintre noi are un rol important în crearea un viitor sustenabil pentru oameni şi pentru planetă”, a precizat Orieta Hulea, director general WWF România, citată de Agerpres.

„Earth Hour” a devenit o mișcare globală

Potrivit sursei citate, evenimentul „Earth Hour” a fost organizat, pentru prima dată, pe data de 31 martie 2007, la Sydney, când două milioane de oameni şi peste 2.100 companii din oraşul australian au stins lumina timp de o oră.

Din 2008, acesta a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii.

În toţi aceşti ani, construcţii emblematice, precum Golden Gate Bridge din San Francisco, Colosseumul din Roma, Turnul Eiffel din Paris, Sfinxul şi Piramidele din Giza şi alte sute de monumente din întreaga lume au rămas în întuneric pentru o oră.

De asemenea, clădirea Palatului Parlamentului din Bucureşti s-a numărat printre cele mai proeminente clădiri din lume care au stins luminile în cadrul evenimentului.

În 2021, în contextul crizei sanitare, oameni dintr-un număr record de 192 de ţări şi teritorii s-au unit digital pentru a trage un semnal de alarmă asupra problemelor naturii, relatează Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)