Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România, sâmbătă seară (VIDEO)

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România, sâmbătă seară (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns la București, sâmbătă seară. Ea a fost adusă în țară de o delegație condusă de Arhimandritul Teofil Anăsătăsoaie, Superiorul Așezămintelor Românești de la Ierusalim.

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România

Potrivit Basilica, Sfânta Lumină s-a pogorât la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim sâmbătă, în jurul orei 14:55. Ceremonia a fost oficiată de Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului.

Acum că a fost adusă în România, Sfânta Lumină este oferită delegațiilor eparhiilor Patriarhiei Române, la Aeroportul Otopeni, iar centrele eparhiale o vor distribui fiecărei parohii.

Despre Sfânta Lumină și aducerea ei în România a vorbit și diaconul Florin Petre, secretar patriarhal în cadrul Biroului de Presă al Patriarhiei Române, sâmbătă, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai.

„Pentru noi, ortodocșii români, este important acest moment din Sâmbăta cea Mare, Sâmbata Învierii, înaintea Liturghiei din noaptea de Paști, pentru că, așa cum știm fiecare dintre noi avem nevoie, simțim nevoia de lucruri palpabile, de lucruri uneori raționale care să facă pentru noi încă o dată și încă o dată dovada sau să ne întărească și mai mult în credință. Probabil că așteptarea aceasta, nerăbdarea aceasta, este lesne de înțeles și este firească, până la urmă, pentru noi, cei care căutăm zi de zi, an de an, în timpul existenței noastre, întâlnirea cu Dumnezeu”, a declarat reprezentantul BOR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`