Luiza Șora: CTP minte cu nerușinare. Toxicitatea lui, în climatul general, nu este mai puțin nocivă decât a celor de la Antena 3

Luiza Șora: CTP minte cu nerușinare. Toxicitatea lui, în climatul general, nu este mai puțin nocivă decât a celor de la Antena 3

Luiza Șora, soția lui Mihai Șora, l-a acuzat pe Cristian Tudor Popescu de faptul că minte cu nerușinare atunci când afirmă că filosoful s-ar fi referit la desființarea Digi24.

Aceasta a subliniat că Mihai Șora a susținut doar că un post TV aservit unei puteri corupte MERITĂ să dispară, iar „să dispară” înseamnă aici alunecarea în irelevanță, ceea ce se poate întâmpla când telespectatorii folosesc telecomanda.

În opinia Luizei Șora, Cristian Tudor Popescu este unul dintre cele mai toxice personaje din spațiul public românesc, iar toxicitatea acestuia nu e mai puțin nocivă decât cea a postului Antena 3.

Postarea integrală a Luizei Șora:

„Cristian Tudor Popescu minte cu nerușinare:

niciodată Mihai Șora nu a „pretins“ ca postul Digi24 să se desființeze.

Ceea ce a spus și scris Mihai Șora (și a înțeles orice om de bună credință) este că un post de televiziune aservit unei puteri corupte și mafiote merită să dispară! MERITĂ era, în textul lui Mihai Șora, cuvântul-cheie, iar acel „să dispară“ se referea, desigur, la căderea în irelevant, în periferic, în nesemnificativ, adică exact ceea ce stă la îndemâna telespectatorilor, prin simpla, banala apăsare pe butonul telecomandei.

Este atât de distorsionată (de fapt: ticăloasă) interpretarea lui Popescu, atât de perversă stăruința lui în acreditarea acestei interpretări (ca și intervenția pe care a avut-o atunci, în fața aceluiași nevolnic Prelipceanu, cu celebrul „Să mori tu?!“ adresat lui Mihai Șora în direct și în prime-time), încât vedem limpede că nu face decât să pozeze în apărător al libertății de expresie, când, în realitate, este unul dintre cele mai toxice personaje din spațiul public românesc. Și nu de ieri, de azi, ci chiar din 1990.

Popescu este străin de ceea ce numim îndeobște etică jurnalistică, deși astăzi (spre deosebire de anii ’90) pretinde că s-ar afla de partea bună a istoriei și strigă pe post împotriva corupților. Toxicitatea lui Popescu, în climatul general, nu este mai puțin nocivă decât a celor de la Antena3, chiar dacă are orientarea inversă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`