Ludovic Orban: Vom folosi resursele financiare din Fondul de Rezervă pentru achiziția de tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online și distribuirea de măști pentru persoanele vulnerabile (VIDEO)

Ludovic Orban: Vom folosi resursele financiare din Fondul de Rezervă pentru achiziția de tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online și distribuirea de măști pentru persoanele vulnerabile (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, în debultul ședinței de Guvern că Executivul va folosi resurse din Fondul de Rezervă pentru achziționarea de tablete pentru elevii care nu pot participa la cursurile online.Tot din fondul de rezervă vor fi folosite resurse financiare pentru distribuirea de măști pentru persoanele din categoriile vulnerabile.

„Am luat decizia de a utiliza resursele financiare din Fondul de Rezervă pentru susținerea achiziției de tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online. Am luat decizia de a susține cheltuielile necesare pentru distribuirea de măști pentru persoanele care sunt vulnerabile, se află sub incidența prevederilor legii privind venitul minim garantat”, a anunțat premierul.

De asemenea, Ludovic Orban a anunțat că Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP)și alte instituții, ca ITM, vor finaliza elaborarea setului de reguli pe care trebuie să le respecte angajații din fiecare domeniu economic în momentul în care se vor relaxa restricțiile. Vizate sunt domeniile transportului public, comerţului, activitatea din centrele de înfrumuseţare, cabinetele stomatologice, spaţiile de birouri din instituţii publice şi companiile private.

Ludovic Orban cere ministerelor să vină cu propuneri referitoarea la trecerea la starea de alertă

Totodată, Ludovic Orban a cerut ministerelor să prezinte propuneri cu privire la trecerea de la starea de urgență, la starea de alertă.

”Solicit fiecărui minister şi fiecărei agenţii din coordonarea şi subordinea ministerelor prezentarea propunerilor pentru acest act normativ privitor la trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă şi, de asemenea, stabilirea măsurilor pe care le vom prelungi şi după finalizarea stării de urgenţă. De exemplu, doamnă ministru Alexandru, prelungirea şomajului tehnic pentru companiile care încă sunt sub restricţie sau pentru companiile care încă, din motive obiective, nu pot să îşi pornească activitatea. Concediul pentru părinţi trebuie prelungit până la finalul anului şcolar, sunt multe alte prevederi care trebuie prelungite şi dincolo de situaţia de urgenţă”, a spus Ludovic Orban.

După 15 mai, starea de urgență va fi înlocuită cu starea de alertă

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că starea de urgență nu va mai fi prelungită după data de 15 mai, urmând a fi înlocuită cu starea de alertă.

”Starea de urgență nu va fi prelungită. Nu voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgență și, în acest fel, data de 14 mai este ultima zi în care mai avem stare de urgență.

Începând din 15 mai, pentru a ține, evident, epidemia sub control, vom intra într-o așa-numită stare de alertă. Deci starea de urgență va fi înlocuită prin starea de alertă”, a anunțat șeful statului.

Tot din 15 mai, românii vor fi obligați să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun, dar nu vor mai trebui să aibă asupra lor declarațiile pe proprie răspundere pentru a-și justifica deplasările.

Situația infectărilor cu COVID-19 la nivel național

Potrivit raportării transmise joi, la ora 13.00, de Grupul de Comunicare Strategică, în România au fost confirmate 14.449 de cazuri de infectare cu noului coronavirus, cu 329 mai multe față de datele publicate miercuri, la aceeași oră. Bilanțul deceselor, la nivel național, a ajuns la 888. Pe de altă parte, 6.144 de pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați din unitățile medicale.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie