Ludovic Orban: Vom beneficia de cel mai mare pachet de sprijin financiar pe care l-am avut vreodată la dispoziție. Ne angajăm să-l folosim integral pentru dezvoltarea României

Ludovic Orban: Vom beneficia de cel mai mare pachet de sprijin financiar pe care l-am avut vreodată la dispoziție. Ne angajăm să-l folosim integral pentru dezvoltarea României
Foto: Guvernul României / Facebook

Ludovic Orban participă, joi seară, la un eveniment organizat cu ocazia lansarii Planului Național de Redresare și Reziliență, alături de Președintele României, Klaus Iohannis.

Suntem pe punctul de intrat in cea mai prolifica perioada de la aderarea la Uniunea Europeană. Vom beneficia de cel mai mare pachet de sprijin financiar pe care l-am avut vreodată la dispoziție. Ne angajăm să-l folosim integral pentru dezvoltarea României. Președintele Klaus Iohannis a realizat o performanță fără precedent în cadrul unor negocieri extrem de dificile, reușind să asigure României, în următorii ani, un suport financiar consistent, care va fi un motor de modernizare, de dezvoltare, care să permită cu adevărat României să realizeze saltul în dezvoltare de care are nevoie și să-și ocupe locul cuvenit în rândul națiunilor dezvoltate ale Europei.

Confruntați cu o criză fără precedent, liderii europeni au decis să acționeze sincronizat pentru ca recuperarea să fiecomună, pentru că doar dacaă ne mișcăm împreună și nu lăsăm pe nimeni în urmăă, ne vom recupera rapid și vom deveni puternici. Decizia de a susține acest efort de recuperare și relansare economică la nivelul fiecărei țări a Uniunii Europene va depinde în schimb de capacitatea fiecărei țări de a implementa toate proiectele finanțabile prin programul național de Reziliență și Recuperare”, a spus prim-ministrul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Acest plan național de recuperare și reziliență e doar un pilon de sprijin pentru dezvoltarea României în perioada următoare.Planul trebuie văzut în complementaritate cu finanțările asigurate în cadrul bugetul UE 2021-2027. Pe lângă resursele financiare de peste 30 de miliarde din acest plan vom avea la dispoziție peste 46 miliarde de euro de pentru coeziune, agricultură, vom beneficia și de alte finanțări, Comisia Europeană a alocat în această săptămână o primă tranșă de 3 mld euro pentru susținerea companiilor și angajaților din domeniile afectate de pandemie. Beneficiem și de o altă axă de finanțare prin intermediului Fondului de modernizare.Toate aceste resurse financiare vor putea fi utilizate pentru dezvoltarea economică a României.Nu am să mă feresc să vorbesc despre alegeri. Oficialii europeni s-au obișnuit să aibă numai surprize neplăcute din partea fostelor guverne. Nu este indiferent cine va câștiga aceste alegeri. Efortul de accesare a acestor resurse financiare nu poate fi făcut de oricine . E suficient să ne uităm la rata de absorbție ca să vedem că cei care au guvernat înaintea noastră aproape că nu și-au dorit să folosească fondurile europene pentru a îmbunătăți viața românilor. Efortul de a dezvolta, moderniza România va trebui să fie un efort de ansamblu al întregii societăți. Toți acești bani vor oferi o șansă la o viață mai bună pentru fiecare cetățean român. Obiectivele noastre este să îi susținem pe toți aceia care merită o șansă de dezvoltare, care au proiecte serioase. Suntem pregătiți să punem în practică un plan de dezvoltare fără precedent. Implementarea programului va presupune reforme ample ale statului, digitalizarea, creșterea competenței în sectorul public. Vă garantez că tot acest efort va merita. În următorii ani vom avea parte de o dezvoltare accelerată”, a declarat Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`