Ludovic Orban, urmărit penal şi pus sub control judiciar de DNA: Îmi retrag candidatura la Primăria Capitalei. Demisionez din funcția de vicepreședinte al PNL și din vicepreședinte al Camerei Deputaților (VIDEO)

Ludovic Orban, urmărit penal şi pus sub control judiciar de DNA: Îmi retrag candidatura la Primăria Capitalei. Demisionez din funcția de vicepreședinte al PNL și din vicepreședinte al Camerei Deputaților (VIDEO)

Scena politică a fost din nou aruncată în aer de DNA. Liberalul Ludovic Orban a anunţat că îşi retrage candidatura la Primăria Capitalei, după o vizită la DNA. La ieşire, acesta a spus că i s-a impus măsura controlului judiciar şi este urmărit penal.

El a făcut mai multe declarații referitoare la funcțiile sale publice, spunând că își dă demisia din funcția de vicepreședinte al PNL și vicepreședinte al Camerei Deputaților, și nici nu va mai candida pentru funcția de primar general al Capitalei.

"S-a pus în mișcare acțiunea penală. De asemena s-a dispus măsura controlului judiciar" și "mi-au fost aduse la cunoștință mai multe informații."

"Legea 78 art 13 referitor la funcția politică, obținerea de foloase necuvenite în exercitarea funcțiilor publice. Nu am încasat niciun folos necuvenit. Nu pot să vă dau informații legate de detaliile din acest dosar"

Acesta a afirmat că nu va mai candida la Primăria Capitalei, deoarece nu vrea să "pericliteze șansele PNL de a câștiga alegerile"

"Acuzarea mea este legată de ceva petrecut mai de curând… PNL a susținut permanent lupta împotriva corupție, a susținut solicitările formulate de către DNA, și pe cele de justiție și nu voi face nicio exceptie în acest caz. Atâta timp cât a început urmărirea penală împotriva mea… Îmi retrag candidatura de la funcția de primar general. Nu vreau să periclitez în niciun fel șansa PNL de a câștiga alegerile. Repet: nu mai candidez la funcția de primar general al Capitalei.

"Nu pot avea discuții directe sau indirecte cu persoane din acest caz. În ce mă privește, nu am încasat niciun leu în cadrul acestei campanii, și niciun alt folos."

"Anunț în acelasi timp faptul că îmi dau demisia din prim vicepresedinte al PNLÎmi dau demisia din funcția de vicepredinte al Camerei Deputaților", a mai spus Victor Orban la ieșirea de la DNA.

Ludovic Orban: Nu mai candidez la Primăria Capitalei

#DIRECT_ONE_mdgn80#

El a mai precizat că, "deocamdată nu a dezamăgit pe nimeni".

Ştire în curs de actualizare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`