Guvernul României, pregătiri pentru monitorizarea persoanelor izolate la domiciliu. Ludovic Orban: „Suntem mobilizați pentru atingerea obiectivului nostru”

Guvernul României, pregătiri pentru monitorizarea persoanelor izolate la domiciliu. Ludovic Orban: „Suntem mobilizați pentru atingerea obiectivului nostru
Foto: Inquam Photos/George Calin

Ludovic Orban, premierul României, a oferit noi declarații în cursul zilei de vineri, 17 iulie, în cadrul unei conferințe de presă.

Premierul României a vorbit despre noile măsuri de monitorizare,în vederea respectării măsurilor antiCOVID.

„Este foarte important ne asigurăm că orice purtător de virus respectă măsurile de izolare, cele prin care este tratat medical și nu pune în pericol sănătatea celorlalți cetățeni.

Orice înăsprire a sancțiunilor, în conformitate cu deciziileCCR, nu se poate realiza decât prin lege adoptată de Parlament.

La ora actuală avem sancțiuni, de la amenzi, până la posibilitatea de a suspenda autorizații de funcționare. Am avut o analiză cu privire la strategia de efectuare a controalelor. Le-am solicitatsă efectueze controale unde sunt cele mai mari riscuri și de unde avem informații.

Le-am solicitat o atenție sporită pe transportul public, atât local, cât și interjudețean și cel asigurat pentru angajații unor companii. Am descoperit că sunt niște focare care nu se datorează modului de lucru în cadrul companiei, ci a modului în care transportul până acasă este organizat”, a declarat Ludovic Orban.

„Orice om care este diagnosticat cu COVIDare nevoie de evaluare medicală. Boala aceasta acționează într-un mod care nu este cunoscut de specialiști. Există evoluții fulminante ( …) Sfatul meu nu este să stea 48 de ore, ci 5 zile, pentru a fi în afara oricărui pericol. Am avut cazuri cu persoane fără simptome, care au ieșit din spital și s-au întors în situații critice și au decedat.

Chiar și după ce pleacă din spital, trebuie să rămână sub supraveghere și la orice evoluție a bolii trebuie să apeleze la un cadru medical, pentru a fi internat de urgență. Există medicul de familie, medicul de la spital, care l-a evaluat”, a mai declarat premierul.

Ludovic Orban: Bazele de date cu persoanele care urmează să intre în izolare, în curs de pregătire

Ludovic Orban a comentat și pe marginea celor care contestă măsurile impuse de Guvern.

„Cei care promovează astfel de mesaje (n.r. – negaționiste), trebuie să-și reconsidere poziția. Științific este dovedit faptul că acest virus există și poți fi în pericol. Provoacă evoluții neașteptate, afectează persoanele care au și alte boli și provoacă moartea. Sunt lucruri demonstrate științific. Pentru orice om care are o minimă dorință de a se informa, cunoaște acest lucru. Îmi pare rău că acești oameni care fac o campanie negaționistă sunt oameni cu capul pe umeri, care nu înțeleg de ce fac acest lucru.

Obiectivul nostru este să reducem numărul de cazuri noi, să oprim răspândirea infecției și suntem mobilizați pentru atingerea acestuia. Vom dispune toate măsurile pentru a proteja sănătatea oamenilor.

Le-am solicitat să pregătească bazele de date cu persoanele care au solicitat externarea și cele considerate de contact, pentru care să pregătească în avans deciziile de izolare la domiciliu”,a declarat Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`