Ludovic Orban: Găieștiul are nevoie de o centură ocolitoare. Azi punem bazele acestui proiect (VIDEO)

Ludovic Orban: Găieștiul are nevoie de o centură ocolitoare. Azi punem bazele acestui proiect (VIDEO)
foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul României Ludovic Orban a declarat marți, la evenimentul de semnare a Contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de execuție pentru Drumul Expres Găești-Ploiești, că orașul Găiești are nevoie de o centură ocolitoare, iar astăzi vor fi puse bazele acestui proiect.

Ludovic Orban: Astăzi punem bazele proiectului care va duce la această soluție de construcție a centurii Găiești

Primul ministru a afirmat locuitorii din Găiești își doresc pe bună dreptate să se rezolve problema traficului din oraș, iar astăzi se va pune bazele proiectului care va duce la această soluție de construcție a centurii.

”Am ținut să fiu prezent la acest moment important, nu numai pentru Găiești, ci și pentru județul Dâmbovița. Locuitorii din Găiești își doresc pe bună dreptate de o lungă perioadă de timp să scape de traficul greu care tranzitează Găieștiul chiar prin centrul orașului. Găieștiul are nevoie de o centură ocolitoare și iată că astăzi punem bazele proiectului care va duce la această soluție de construcție a centurii Găiești, care va fi parte din drumul express Ploiești – Găiești”, a spus el.

Oficialul a mai menționat că drumul Ploiești – Găiești este unul necesar și va face legătura dintre autostrada București – Ploiești – Brașov, atunci când va fi gata, și autostrada A1.

”Astăzi se va semna contractul în urma licitație pentru realizarea studiului de fezabilitate a proiectului tehnic și, de asemenea, pentru pregrătirea documentațiilor de licitație pentru semnarea constructorului. Sigur că niciun proiect mare nu se poate realiza fără o fundamentare care este realizată prin studiul de fezabilitate, care e urmat de aprobarea indicatorilor tehnico-econimici, de asemenea, de proiect tehnic, urmând ca, abia după aceea, să se selecteze constructorul care realizează lucrarea”, a precizat Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban, vizită de lucru în județul Dâmbovița

Premierul Ludovic Orban desfășoară o vizită de lucru în județul Dâmbovița. În acest context, acesta a participat la prezentarea proiectului companiei IVECO privind realizarea fabricii de asamblare autocamioane, în comuna Petrești.

Potrivit șefului Guvernului, prin realizarea acestei investiții, vor fi create cel puțin 200 de locuri de muncă. La eveniment au fost prezenți mai mulți membri ai Executivului, printre care Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale, și Lucian Bode, ministrul Transporturilor.

„Astăzi se inaugurează oficial lucrările pentru realizarea unei investiții într-o capacitate de producție în România, o investiție care valorează aproximativ 50 de milioane de euro, care va crea, în primă fază, 200 de locuri de muncă directe, dar prin toate contractele cu furnizorii autohtoni va genera dinamică economică și locuri de muncă suplimentare.

Această investiție este realizată în cadrul off-set-ului aferent contractului de înzestrare a Armatei Române cu vehicule produse de IVECO Defence”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a precizat, în acest context, că politica Executivul pe care îl conduce este aceea „de fructificare a programului de înzestrare a Armatei, un program pe 10 ani, pentru dezvoltarea capabilităților defensive pentru creșterea capacității Armatei Române de a face față oricărei provocări”.

Totodată, Ludovic Orban a vorbit despre colaborarea economică dintre România și Italia.

”Sunt cel puțin 24.000 de firme acu capital italian în România, care au generat locuri de muncă.

În Italia sunt aproximativ 26.000 de societăți care au cel puțin un acționar român și vreo câteva zeci de mii de întreprinderi individuale care au fost realizate de români. Italia este al doilea partener comercial al României, după Germania”, a mai spus Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`