Ludovic Orban, despre impunerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise din Capitală: Așteptăm decizia DSP București (VIDEO)

Ludovic Orban, despre impunerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise din Capitală: Așteptăm decizia DSP București (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a vorbit, luni, despre impunerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, aglomerate, din Capitală. O decizie în acest sens încă este așteptată la nivelul Bucureștiului, în condițiile în care în multe județe din țară au fost impuse deja măsuri în acest sens.

Ludovic Orban:Așteptăm decizia DSP București cu privire la obligativitatea purtării măștii în anumite zone din Capitală

”Direcția de Sănătate Publică este aceea care evaluează zonele cu aglomerație, unde nu se pot respecta regulile de protecție, în special distanța fizică și pe baza acestei evaluări, probabil va formula o solicitare către Comitetul Județean pentru situații de urgență privind instituirea obligației de a purta masca în spațiile publice deschise aglomerate.

Prefectul Bucureștiului e în concediu, dar există subprefect care are delegare. Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial la trei zile de la adoptare în Guvern. Așteptăm decizia DSP București și sunt convins că Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va lua deciziile cele mai bune pentru protejarea sănătății cetățenilor”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă ar trebui să fie intensificate controalele, în condițiile în care călătorii din mijloacele de transport în comun fie nu poartă masca de protecție, fie o utilizează incorect, Ludovic Orban a precizat: „Încă de la adoptarea regulilor de protecție sanitară în mijloacele de transport în comun, metroul, mijloacele de transport în comun au făcut obiectul unor activități de control intense. Prezența echipelor de Jandarmerie, de Poliție Locală a fost una constantă. Această prezență va continua și, în funcție de informațiile pe care le avem, privitoare la nerespectări, vom mări efectivele pentru realizarea acestor controale și vom sancționa pe cei care nu respectă legea”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Purtarea măștii de protecție în spațiile deschise, obligatorie în mai multe județe ale țării

Autoritățile din mai multe județe au impus purtarea măștii de protecție și în spațiile publice deschise, alogmerate, în contextul unei creșteri îngrijorătoare a numărului de cazuri decoronavirus. Este vorba despre Argeș, Dâmbovița, Galați, Brașov, Vâlcea, Iași, Prahova, Buzău, Constanța, Vrancea, Giurgiu, Satu Mare, Arad, Botoșani, Gorj, Teleorman, Hunedoara și Timiș.

Astfel, purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru toate persoanele de peste 5 ani, în toate spațiile închise publice și private și în aer liber, acolo unde sunt mai mult de două persoane. Este vorba despre târguri, piețele, gări, autogări, staţii de transport în comun, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice.

Administratorii sau proprietarii spațiilor publice deschise vor fi obligați să afișeze, la loc vizibil, informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile respective.

Începând din data de 15 mai, atunci când România a intrat în starea de alertă, masca de protecție a devenit obligatorie la nivel național în spațiile publice închise, la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun. Cei care încalcă legea riscă amenzi cuprinse între 500 – 2500 de lei.

Potrivit celor mai recente date anunțate de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, au fost depistate cu coronavirus încă 823 de persoane, iar 19 pacienți cuCOVID-19au murit. Astfel, bilanțul epidemiei a ajuns la 54.009 de infectări și 2.432 decese. În secțiile de Terapie Intensivă sunt internați în acest moment 419 de oameni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`