Ludovic Orban, despre dascălii care refuză să predea cursurile online: „Vom lua măsurile legale care se impun în astfel de situații” (VIDEO)
Premierul României, Ludovic Orban, a făcut referire la profesorii care refuză să predea cursurile online, precizând că se vor lua măsuri legale în aceste cazuri.
Ludovic Orban, despre dascălii care refuză să predea online
„Nu pot să-mi imaginez că un profesor poate să refuze să predea copiilor. Vom lua măsurile legale care se impun în astfel de situații. Dacă va fi necesar să facem modificări, vom face modificări”, a declarat premierul țării în această dimineață, despre cadrele didactice ce refuză să predea online.
Cu toate acestea, Orban a mai punctat că „nu putem să judecăm dascălii pentru câteva cazuri individuale. Marea majoritate a dascălilor se adaptează, evoluează și își realizează misiunea de a educa copiii“.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Medicul Virgil Musta încurajează varianta cursurilor online
Și Virgil Musta, medic infecționist la Spitalul “Victor Babeş” din Timişoara, încurajează și varianta cursurilor online, acolo unde situația o permite.
Chiar înainte de începerea școlii, acesta preciza că nu vor exista „zero riscuri” în cazul trimiterii copiilor la şcoală.
„Eu cred că un prim obiectiv este să salvăm oamenii apropiaţi nouă, pe cei cu factori de risc. Trebuie să lăsăm oamenii care doresc să facă şcoala online să o facă online, cel puţin pentru o perioadă de timp până vedem ce se întâmplă, până mai tragem concluzii, poate până când numărul de cazuri din comunitate scade.
Am înţeles că sunt şcoli care nu acceptă să se facă ore decât prin prezenţă. Nu cred că este înţelept şi nu cred că este bine. Omul trebuie respectat. Teama lui, frica lui poate fi justificată şi până nu avem nişte criterii foarte clare ca să vedem ce se întâmplă, fiecare trebuie să îşi asume responsabilitatea optării şi să nu intervenim foarte mult din exterior. Cred că avem acest drept, cel puţin în această perioadă, de a ne hotărî soarta şi riscurile.
Eu cred că trebuie să fim echilibraţi. Avem un învățământ puternic și niște copii învățați. O societate solidă se bazează pe multă cunoaștere. Pe de altă parte, trebuie să asigurăm securitatea copiilor şi a familiilor acestora.”, a punctat medicul Virgil Musta.
Ministerul Educației: În 300 de unități de învățământ din România copiii vor face doar cursuri online
Zilele trecute, Ministerul Educației anunța că în 300 de unități de învățământ din țară cursurile se desfășoară exclusiv online, școlile fiind încadrate în Scenariul 3 (după cazurile de coronavirus depistate).
Includerea unei unități de învățământ într-unul dintre cele trei scenarii se decide la nivel local, în funcție de rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi de coronavirus din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.
Astfel, o rată a incidenței cumulate mai mică de 1 corespunde primului scenariu, rata cuprinsă între 1 și 3 va duce la impunerea scenariului hibrid, iar în cazul unei rate de peste 3, se va aplica scenariul 3, cu toți copiii participând la cursuri online.