CORONAVIRUS | Guvernul intenționează să doteze secţiile de terapie intensivă ale spitalelor cu cel puţin 2.000 de ventilatoare

CORONAVIRUS | Guvernul intenționează să doteze secţiile de terapie intensivă ale spitalelor cu cel puţin 2.000 de ventilatoare
Foto: gov.ro

Guvernul României intenționează să doteze secţiile de terapie intensivă ale spitalelor cu cel puţin 2.000 de ventilatoare, a declarat, joi, premierul Ludovic Orban.

Acesta a mai precizat că, în prezent, capacitatea de ocupare a paturilor din secţiile de terapie intensivă este mică. Cu toate acestea, potrivit lui Orban, se doreşte ca spitalele să fie dotate cu aceste aparate.

Prim-ministrul a mai spus, la Digi24, că nu toate persoanele diagnosticate cu coronavirus, care se află la terapie intensivă, au nevoie de ventilație, iar România este departe de a atinge capacitatea maximă.

”Vrem să reuşim fie achiziţionarea, fie producerea în România, de preferat producerea în România, a cel puţin 2.000 de ventilatoare cu care să dotăm secţiile de terapie intensivă ale spitalelor”, a declarat Orban.

Ludovic Orban: ”După 15 mai e posibil să redeschidem şcolile”

Primul ministru a menționat că, după data de 15 mai, în funcţie de evoluţia pandemiei de Covid-19, este posibil să se deschidă școlile.

Cu toate acestea, redeschiderea instituțiilor școlare depinde de cum evoluează dinamica infectărilor şi de reducerea la maximum a fiecărui risc pentru elevi şi studenţi de infectare cu virusul.

Potrivit oficialului, îngheţarea anului şcolar nu este luat în calcul.

Când ar putea reveni România la normalitate

Ludovic Orban a declarat că, probabil, vârful epidemiei va fi atins între 1 și 5 mai, ulterior reducându-se numărul îmbolnăvirilor.

Cu toate acestea, regulile de distanțare socială trebuie respectate în continuare.

”Nu există prognoze de sută la sută. Sunt prognoze bazate pe ipoteze, dar pe de altă parte nu sunt sigure sută la sută”, a spus premierul.

Acesta a adăugat că revenirea la normalitate se va face gradual, Guvernul pregătind în acest context un set de măsuri de protecție.

”Vom deschide acelea activități unde riscul va fi mic. Nu cred că vom putea da drumul la toate activitățile economice. Pregătim și un set de măsuri economice care să ajute economia să repornească”, a afirmat Orban.

Streinu-Cercel: ”Dacă păstrăm regulile de distanțare socială, la jumătatea lunii iulie românii pot merge la muncă”

Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, Adrian Streinu – Cercel, a afirmat, joi, că românii pot merge la muncă și își pot relua activitățile zilnice la jumătatea lunii iulie. Acest lucru va fi realizabil numai dacă în perioada sărbătorilor Pascale oamenii vor respecta măsurile de distanțare socială.

În caz contrar, ”dacă nu stăm potoliți, nici până la anu nu mai scăpăm”.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Covid-19 în România

Grupul de Comunicare Strategică a raportat că, joi, 16 aprilie, 7.707 de oameni au fost infectați cu noul SARS-COV-2, dintre care 392 s-au stins din viață.

Dintre persoanele diagnosticate cu noul virus, cele mai multe cazuri sunt din județul Suceava, peste 1.900. Acest lucru a dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar, totodată, și a 8 comune limitrofe.

Totodată, și în localitatea Țăndărei din județul Ialomița au fost raportate mai multe cazuri de coronavirus. În acest context, prin Ordonanța Militară numărul 7 a fost instituită și în această localitate carantina.

Până în momentul de față, 243 de pacienți sunt internați la ATI.

În prezent, 1.357 de persoane au fost declarate vindecate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie