Ludovic Orban: Cred că oricine ar vedea o secție de terapie intensivă și-ar pune mască și noaptea (VIDEO)

Ludovic Orban: Cred că oricine ar vedea o secție de terapie intensivă și-ar pune mască și noaptea (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a făcut apel din nou la populație să respecte regulile de protecție sanitară pentru a evita să se infecteze cu noul coronavirus. Șeful Guvernului a făcut această precizare în contextul unei discuții despre deficitul de personal medical pentru secțiile de terapie intensivă din spitalele COVID din România. Astfel, Orban a susținut că dacă oamenii obișnuiți ar vedea o secție de ATI ”și-ar pune mască și noaptea”.

Ludovic Orban, despre deficitul de personal din secțiile ATI:Permanent căutăm soluții. Cred că oricine ar vedea o secție de terapie intensivă și-ar pune mască și noaptea

”Există reglementări legale privitoare la personalul care îngrijește în secțiile de terapie intensivă care sunt convins că sunt respectate. Vom detașa, vom utiliza în continuare rezidenți, de asemenea rezidenții care și-au dat examenul în disciplina anestezie-terapie intensivă vor fi mobilizați pentru a lucra în secțiile ATI ale spitalelor COVID. Permanent căutăm soluții.

Sigur că, de fiecare dată spun acest lucru, ar fi mult mai simplu să respectăm regulile, să nu ajungem în situația de a pune presiune atât de mare pe personalul medical din secțiile de terapie intensivă. Cred că oricine ar vedea o secție de terapie intensivă și-ar pune mască și noaptea. Trebuie să înțeleagă oamenii că protejarea este mult mai ușoară decât să ajungi să te îmbolnăvești”, a declarat Ludovic Orban, marți.

Ludovic Orban: Cred că oricine ar vedea o secție de terapie intensivă și-ar pune mască și noaptea

Orban: Obiectivul nostru e ca în termen de o săptămânăsăcreștem cu peste 200 de locuri în secțiie de la ATI

Tot atunci, premierul a precizat că se va face o suplimentare de 200 a locurilor de la terapie intensivă destinate pacienților infectați cu noul coronavirus.

”Am analizat posibilele soluții, obiectivul nostru e ca în termen de o săptămânăsăcreștem cu peste 200 de locuri în secțiie de la ATI. De asemenea, ca pregătirea noilor secții de ATIsăfie extrem de riguroasă, toate sistemele săfie funcționale,instalațiile săfuncționeze corect. Am evaluat spitalele, în cursul zilei de mâine-poimâine, va fi emis ordinul de ministru”, a spus Ludovic Orban.

La rândul său, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni seară că în România există 1.349 de paturi de terapie intensivă destinate pacienților diagnosticați cuCOVID-19. Tătaru a explicat că situația paturilor de ATI este într-o permanentă dinamică având în vedere că există pacienți care se recuperează și nu mai au nevoie să fie spitalizați în astfel de secții sau care pierd lupta cu boala.

”În acest moment, noi avem 1.349 de paturi de terapie intensivă în spitalele suport-COVID. De menționat că evoluția numărului de locuri din terapie intensivă este într-o dinamică continuă. Sunt pacienți care, în situația fericită în care se ameliorează sunt trecuți pe secțiile de terapie intermediară sau pe secțiile pentru patologie cu simptomatologie medie spre severă. Sunt pacienți care rămân, în continuare, pe suport ventilator și sunt, din păcate, și pacienți care decedează. Numărul de paturi este într-o continuă dinamică, având în vedere că unitățile de primiri urgențe sunt, în continuare, asaltate de pacienți în stare gravă și atunci, noi suntem nevoiți să redirijăm niște pacienți în unitatea respectivă, în județul respectiv sau în județe limitrofe. În fiecare zi, noi operaționalizăm un număr în plus de paturi pentru următoarele șapte zile, având oarecum o previziune”, a declarat nelu Tătaru, la Realitatea Plus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri