Lucrările naționalistului Vadim Tudor vor fi scoase la licitație. Cât valorează operele de artă?

Lucrările naționalistului Vadim Tudor vor fi scoase la licitație. Cât valorează operele de artă?
Foto: Facebook

În cadrul unui eveniment dedicat artei românești moderne și contemporane, operele de artă create de Corneliu Vadim Tudor vor fi puse în vânzare în săptămâna viitoare.

Licitație de Artă Modernă și Contemporană

Colecția impresionantă a fostului parlamentar și europarlamentar cuprinde o varietate de opere de artă, inclusiv picturi, sculpturi și diverse artefacte culturale din diferite perioade istorice.

Printre artiștii care au semnat la colecția lui Vadim Tudor se numără Vasile Popescu, Leon Biju, Henri Catargi, Sorin Ilfoveanu și Horea Paștina. Cel mai valoros obiect din moștenirea Tribunului” este lucrarea intitulată Ulcior cu lalele”, pictură realizată de Vasile Popescu. Prețul de pornire pentru acest tablou este de 1.800 de euro.

Printre lucrările din colecția lui Vadim se mai numără:

  • „Interior cu chitară”, semnată de Leon Biju, cu un preț de pornire de 1.200 de euro;
  • „Gutui”, de Horea Paștina, cu un preț de pornire de 500 de euro;
  • „Fetiță cu basma”, de Ion Doboșariu, la prețul de pornire de 300 de euro.

Licitația va avea loc la Palatul Cesianu-Racoviţă

În cadrul Licitației de Artă Modernă și Contemporană, care include și a doua parte a Colecției Familiei Vadim Tudor, vor fi disponibile pentru licitație și alte aproximativ 200 de opere de artă semnate de maeștrii picturii și sculpturii românești, cum ar fi Theodor Pallady, Nicolae Vermont, Constantin Piliuță și Ștefan Câlția. Aceste opere de artă vor fi puse la vânzare alături de lucrările provenind din patrimoniul familiei omului politic, scrie RTV.

Operele sunt expuse la Palatul Cesianu-Racoviţă şi pot fi admirate de luni până duminică, 9 iulie, în intervalul orar 10:00-20:00. Evenimentul de licitaţie, care va avea loc joi, 13 iulie, se va desfășura în sala de la Palatul Cesianu-Racoviţă, iar în același timp va fi transmis și online pe platforma Artmark Live 2.0.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`