Lucrările la metroul care leagă Capitala de Aeroportul Otopeni încep luna aceasta / Când ar urma să fie finalizat proiectul

Lucrările la metroul care leagă Capitala de Aeroportul Otopeni încep luna aceasta / Când ar urma să fie finalizat proiectul
Foto: facebook.com/pg/metrorexoficial.ro

Lucrările la primul tronson al magistralei 6 de metrou, care va face legătura între Capitala României și Aeroportul Henri Coandă, încep în această lună și se vor desfășura pe o perioadă de 4 ani, relatează Observatornews.ro.

Cu toate acestea, experiența cu metroul din Drumul Taberei, care a necesitat mai bine de 10 ani pentru finalizare, ne face să privim cu prudență acest termen de finalizare. Proiectul va aduce o legătură directă și rapidă între București și cel mai mare aeroport din România, cu un total de 12 stații și 12 trenuri noi.

Cum stau lucrurile în acest moment

Lucrările pentru primul tronson al Magistralei 6 de metrou au fost atribuite unei asocieri de constructori și proiectanți din Turcia, pentru o valoare de 1,28 miliarde de lei (fără TVA). Acest tronson, denumit Tokyo – Aeroport Otopeni, va avea o lungime de 7,6 kilometri și va cuprinde 6 stații de metrou: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu și Aeroport Otopeni.

Finanțarea proiectului provine din fonduri de la bugetul de stat și din fonduri externe rambursabile, prin intermediul unui împrumut oferit de Japonia în valoare de aproximativ 300 de milioane de euro. Lucrările sunt programate să dureze 48 de luni de la data emiterii Ordinului de Începere.

Importanța proiectului pentru oraș și aeroport

Proiectul Magistralei 6 de metrou este deosebit de important pentru București și pentru Aeroportul Henri Coandă, oferind o legătură rapidă și eficientă între cele două locații. În ciuda experiențelor anterioare cu întârzieri și probleme în implementarea proiectelor de metrou, oficialii estimează că toate lucrările ar trebui să fie finalizate până în 2027.

Această magistrală va aduce beneficii semnificative în ceea ce privește mobilitatea și conectivitatea orașului, oferind o alternativă convenabilă pentru călătoriile spre și dinspre aeroport.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`