CORONAVIRUS | MAI: ”Un mesaj care ar trebui sa ajungă la fiecare dintre noi” / ”Trupul nostru e o armă încărcată. Puteți ucide și nu veți ști niciodată” (VIDEO)

CORONAVIRUS | MAI: ”Un mesaj care ar trebui sa ajungă la fiecare dintre noi” / ”Trupul nostru e o armă încărcată. Puteți ucide și nu veți ști niciodată” (VIDEO)

Ministerul Afacerilor Interne a redistribuit, pe pagina de Facebook, un mesaj video al jurnalistului Lucian Mândruță.

”Un mesaj care ar trebui sa ajungă la fiecare dintre noi!”, scrie pe internet Ministerul de Interne, referitor la apelul către populație al jurnalistului.

„Virusul e acum printre noi, știm sigur asta, și semnele nu se văd la toată lumea. Trupul nostru e o armă încărcată. A sosit vremea în care viața altor oameni atârnă de deciziile voastre cele mai simple. Un drum în plus la supermarket, o ieșire inutilă pe stradă, o călătorie care putea fi amânată, un strănut spre un necunoscut, un oftat spre casieră, un scuipat pe jos – toate astea sunt gloanțe. Puteți ucide și nu veți ști niciodată”, spune Lucian Mândruță în mesajul video.

„Astăzi, 22 martie, au fost înregistrate primele 2 decese pe teritoriul Românieiale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.
Până în acest moment, pe teritoriul României,au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19”, a informat duminică Grupul de Comunicare Strategică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`