Lucian Bode încearcă să anuleze decizia de plagiat emisă de Universitatea “Babeș-Bolyai” cu un dosar penal și patru acțiuni civile. S-a „mutat” în acte la București

Lucian Bode încearcă să anuleze decizia de plagiat emisă de Universitatea “Babeș-Bolyai” cu un dosar penal și patru acțiuni civile. S-a mutat în acte la București
Foto: Inquam Photos / George Călin

Pentru a evita Tribunalul Sălaj, care deja i-a respins în ianuarie prima acțiune împotriva Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) – dar și instanțele din Cluj-Napoca, unde a depus recursul împotriva respectivei sentințe – ministrul de Interne și-a schimbat domiciliul în actele de identitate pentru prima dată în ultimii 15 ani.

S-a „mutat” pentru prima dată în ultimii 15 ani, pentru a deschide acțiuni la instanțele din București

Lucian Bode figurează acum că are domiciliul într-o vilă din cartierul Dorobanți, deținută de stat prin RAAPPS. Fără schimbarea adresei din acte, ministrul de Interne nu ar fi îndeplinit condițiile legale pentru a deschide acțiuni la instanțele din București, potrivit unui material semnat de Emilia ;ercan pentru pressone.

În acțiunea prin care cere anularea deciziei de plagiat emisă de UBB, Bode invocă faptul că i-a fost grav afectată reputația și pretinde ca prejudiciul suferit să fie analizat de instanță „în mod obligatoriu” prin „prisma funcției deținute în structura centrală de conducere a statului, respectiv de ministru de Interne”.

Pe de altă parte, ministrul Bode nu contestă – în niciunul dintre procesele intentate – fondul verdictului de plagiat pronunțat de UBB: acela că există probe indiscutabile care arată că și-a însușit pagini întregi din munca altor autori fără a-i cita.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`