Lovitură pentru învățământul din Uniunea Europeană! După Brexit UE nu se mai poate lăuda cu învățământul de calitate din Europa!

Lovitură pentru învățământul din Uniunea Europeană! După Brexit UE nu se mai poate lăuda cu învățământul de calitate din Europa!
Lovitură pentru învățământul din Uniunea Europeană. Raportul Comisiei Europene demonstrează faptul că după acest „divorț” nicio universitate din Uniunea Europeană nu mai este în top 25 cele mai bune universități din lume, conform edupedu.ro. Marea Britanie era cea care avea 5 universități în „liga I” a învățământului superior mondial. Majoritatea universităților din top fac parte din celebrul Ivy League american care are 8 universități.

Prin ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, blocul comunitar iese din topul învățământului superior mondial.

Deși primele universități au fost înființate în Europa, cele mai bune universități din lume nu mai sunt tot europene”, se arată în raportul citat.

Brexit va afecta și în alt fel educația din statele membre. La 19 martie 2019, Consiliul și Parlamentul European au adoptat un regulament menit să evite perturbarea activităților de mobilitate în scop educațional din cadrul programului Erasmus+ la care ar fi participat Regatul Unit dacă nu se reușea negocierea ieșirii din UE.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`