Lovitură pentru Cătălin Cherecheș! Fostul primar ar putea rămâne fără o parte din avere, potrivit unei decizii a Curții de Apel din Cluj

Lovitură pentru Cătălin Cherecheș! Fostul primar ar putea rămâne fără o parte din avere, potrivit unei decizii a Curții de Apel din Cluj
Sursa foto: Facebook

Fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș ar putea rămâne fără o parte din avere, după ce procurorii DNA au câștigat un proces la Curtea de Apel Cluj în care cereau ca fostul edil să returneze suma primită ca mită într-un dosar de corupție. Este vorba despre un alt dosar decât cel în care a fost deja condamnat în noiembrie, înainte de a fugi din țară.

Procurorii DNA au cerut rejudecarea la Tribunalul Maramureș a dosarului privind confiscarea sumei primite ca mită de Cătălin Cherecheș într-un dosar de corupție mai vechi, scrie Digi 24. În acel dosar, Cherecheș a fost judecat pentru luare de mită, în 2013.

Faptele s-au prescris, el a fost achitat în primă instanță, iar DNA a constatat că judecătorii Tribunalului Maramureș nu s-au pronunțat cu privire la confiscarea specială a sumei de 150.000 de dolari și au făcut apel în acest sens.

În 2013, mita ar fi fost dată pentru ca Primăria din Baia Mare să elibereze o autorizație de tranzit pentru vehicule de mare tonaj pe raza municipiului, banii fiind primiți de la o firmă deținută de un elvețian.

La acest moment, Cătălin Chereches este încarcerat într-un penitenciar din Germania, așteptând procedurile de extrădare. El a refuzat să îşi dea acordul pentru extrădare simplificată, iar avocații acestuia încearcă să împiedice, prin căi extraordinare de atac, aducerea în țară a fostului primar.

Anchetatorii din Germania au cerut detalii despre modul în care Cătălin Cherecheș a fost judecat și condamnat în România, după ce acesta s-a plâns că decizia a fost luată de o judecătoare incompetentă.

În plus, autoritățile nemțești au cerut o situația a penitenciarelor din țara noastră pentru a vede care sunt condițiile. Administrația Națională a Penitenciarelor a trimis în Germania documente care atestă că în închisori condițiile sunt la standarde europene, scrie Realitatea.net.

Actele vor fi analizate de magistrații nemți în ianuarie.

Cherecheș a fugit din țară în ziua deciziei judecătorești

Reamintim că fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș a fugit din țară înainte de condamnare și a intentat un alt proces prin care vrea anularea pedepsei de cinci ani de închisoare. El face aceste demersuri în Germania, loc în care se află în arest și așteaptă decizia de extrădare în România.

Avocații lui Cherecheș susțin că acestuia i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil, deși el a pelcat din România cu buletinul vărului său când a aflat că îl așteaptă cinci ani de închisoare pentru luare de mită.

Fostul primar din Baia Mare se află închis într-un penitenciar din Munchen și urmează să fie stabilită data la care el va fi extrădat în România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`