Lovitură în dosarul lui Lucian Onea și Mircea Negulescu: Decizia de ULTIMĂ ORĂ luată de șefii de la Parchetul General 

Publicat: 31 07. 2018, 10:06

Cererea de recuzare a procuroarei Elena Iordache, cea care îi anchetează pe fostul procuror Mircea Negulescu și fostul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, a fost respinsă marți de adjunctul Secției de Urmărire Penală și Criminalistică, Cristian Lazăr, informează Știripesurse.ro.

Pe de altă parte, șeful secției, Romulus Varga, s-a abținut.

Între timp, fostul procuror Mircea Negulescu, zis ”Portocală” s-a prezentat marți dimineață la Curtea Supremă, pentru a contesta măsura controlului judiciar impusă de Parchetul General. Asta după ce luni, atât el, cât și Lucian Onea au fost suspendați din magistratură, conform unei decizii a Secției pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. La sosirea la ÎCCJ, Negulescu a declarat în fața jurnaliștilor că măsura controlului judiciar este una ”nelegală”, susținân că nu există probe la dosar.

Mircea Negulescu și Lucian Onea au fost plasați, vineri, sub control judiciar pentru 60 de zile, perioadă în care nu au voie să comunice între ei sau cu anumite persoane menţionate în ordonanţe, să exercite profesia de procuror, să deţină, să folosească şi să poarte arme.

Lucian Onea este acuzat de participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă, iar Mircea Negulescu este cercetat pentru participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în anul 2015, Lucian Onea şi Mircea Negulescu au determinat prin constrângere un martor, Vlad Cosma, ameninţându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia, Andreea Cosma, să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”.