Lot de frigărui provenit din România, depistat cu Salmonella în Olanda

Lot de frigărui provenit din România, depistat cu Salmonella în Olanda
Foto simbol: Pixabay

Un lot de frigărui din pulpe de pui provenit din România a fost depistat cu Salmonella în Olanda. Autoritățile de acolo le-au notificat pe cele de la București prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje.

România a exportat frigărui cu Salmonella în Olanda

Potrivit site-ului lantulalimentar.ro, pe 22 decembrie, autoritățile sanitar-veterinare din Olanda au notificat România, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje, că un lot de frigărui din pulpe de pui/Chicken thigh satay provenit din țara noastră a fost depistat cu Salmonella. Conform datelor încărcate în SRAAF, lotul ar fi provenit de la o firmă din județul Bihor.

Notificată a fost și Polonia, fapt ce ar putea însemna că materia primă e din această țară, iar în România doar a fost ambalată. lantulalimentar.ro mai notează că Polonia se confruntă cu numeroase cazuri de contaminare cu Salmonella a cărnii de pasăre.

Deocamdată nu sunt cunoscute cazuri de îmbolnăvire pricinuite de lotul contaminat. Nivelul de risc este considerat serios, cel mai înalt nivel.

Salmonella poate cauza simptome digestive severe, iar medicii atrag atenția asupra pericolului infecției, care poate persista timp îndelungat.

„Vorbim de o simptomatologie digestivă în general, cu greață, vărsături, scaune diareice, care pot fi și sancvinolente, o simptomatologie care poate să fie zgomotoasă și să țină mai mult de o săptămână, chiar și 10 zile”, a declarat Adrian Marinescu, medic infecționist.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)