Locurile de joacă din parcurile din Sectorul 2, închise. Problemele găsite de ANPC

Locurile de joacă din parcurile din Sectorul 2, închise. Problemele găsite de ANPC
Foto: Pixabay

Locurile de joacă din parcurile din Sectorul 2 din București au fost închise de comisarii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) după ce au găsite mai multe probleme.

Ce probleme au găsit inspectorii ANPC

Comisarii au controlat cele 136 locuri de joacă din 109 parcuri admistrate de Primăria Sectorului 2, conform știrileprotv.

Problemele găsite au fost folosirea unor suprafețele antiimpact deteriorate, utilizarea unor echipament de joacă, agrement, cățărare deteriorate, fără protecții și cu elemente putrezite, folosirea unor echipamente cu șezut metalic, interzise din cauză să se supraîncălzesc și pot cauza arsuri, folosirea unor aparate fitness „reparate” cu sfori care se pot rupe, echipament de agrement montat incorrect, echipamente de cățărare cu sfori legate cu improvizații, lipsa capacelor de protecție la șuruburi, folosirea unor leagăne pentru persoane cu dizabilități fără protecție care pun viața în pericol, echipamente prinse cu sârme ieșite și structura de rezistență unde copiii se pot accidenta, groapă de nisip cu zona de împrejmuire spartă care prezint risc de accident, lipsa unui panou de funcționare și organizare.

În urma neregulilor găsite, inspectorii au aplicat o sancțiuni de 10.000 de lei, un avertisment, dar și interzicerea utilizării locurilor de joacă până când se vor remedia problemele.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:30 - Directorul INFP: Cutremurul de luni face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancea. Dacă erau replici, trebuia să se producă până acum
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)