Locul din România care amintește de Malta. Turiștii sunt îndrăgostiți de atmosfera exotică și istoria bogată

Locul din România care amintește de Malta. Turiștii sunt îndrăgostiți de atmosfera exotică și istoria bogată
Istoria și modernismul conviețuiesc atât de bine acolo, între zidurile ei, încât odată ce ai intrat pe poartă, uiți de tine, uiți în ce an ești și începi să retrăiești totul, sursă foto: captură YT

Un loc din România, care poate aminti de atmosfera exotică și istoria bogată a insulelor din Malta, este Cetatea Alba Carolina, din Alba Iulia.

Cetatea Alba Carolina, un loc de poveste

Istoria și modernismul conviețuiesc atât de bine acolo, între zidurile ei, încât odată ce ai intrat pe poartă, uiți de tine, uiți în ce an ești și începi să retrăiești totul.

Această cetate impresionantă, situată în județul Alba, reprezintă una dintre cele mai mari cetăți stelare din Europa și a fost construită în secolul al XVIII-lea într-un stil baroc.

Intrând în Cetatea Alba Carolina, vei simți că ai făcut un pas înapoi în timp, descoperind multe elemente arhitecturale care îți amintesc de bogata istorie și cultură a Maltei.

Cetatea este înconjurată de ziduri masive și are patru porți impresionante, fiecare cu propriul stil arhitectural unic. Poarta a III-a, cunoscută și sub numele de Poarta Trinității, este o replică a Porții Mdina din Malta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`