Locul de poveste din România numit micul canion. Este o destinație unică în țară

Locul de poveste din România numit micul canion. Este o destinație unică în țară
Sursa foto: captura video Youtube

„Micul canion al României”, Râpa Roșie se afla la 3 kilometri de orașul Sebeș, din județul Alba, și este o rezervație geologică spectaculoasă, fiind singura rezervație de acest fel din țară. Formațiunile sunt roșiatice, de unde îi provine și numele. Din satelit au forma unor riduri, iar ele pot fi ușor observate în apropierea destinației.

Locul de basm din România

Există o locație unică în țara noastră, declarată rezervație naturală datorită milioanelor de riduri roșii, de aceea este numită de unii și „micul canion al României”. Peisajul pare desprins din Colorado, SUA sau din Cappadocia, Turcia, scrie Click.

Procesul de formare al râpei este simplu, ci anume prin eroziunea apei asupra solului. Acest lucru a dus apoi la alunecări de teren considerabile, iar rezultatul este vizibil chiar și acum. Râpa Roșie este iubită de pasionații de aventuri cu parapanta și este un loc ideal pentru acest sport.

Legendele locului

De aici se pot vedea Munții Făgăraș. Locul este și plin de legend precum că dinozaurii au fost descoperiți de arheologi în acest loc, iar altele se referă la haiduci, hoți și aventurieri ai zonei.

Râpa Roșie are și un traseu numit „Papuc”, despre care se spune că este cel mai periculos. Numele provine de la forma pe care o are traseul. Cu toate acestea, nu este indicat să vă aventurați în acest loc, fiind unul mult prea periculos.

În plus, Râpa Roșie poate fi vizitată gratuit. Se poate opta chiar și pentru un ghid autorizat pentru escaladări.
În împrejurimi se mai poate vedea și „Gaura Hoților”, care este, de asemea, un loc plin de legende.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`