Locul de la malul Mării Negre cunoscut și sub denumirea de „Aurul Negru” / Mulți turiști îl aleg pentru relaxare și tratamente

Locul de la malul Mării Negre cunoscut și sub denumirea de „Aurul Negru” / Mulți turiști îl aleg pentru relaxare și tratamente
Sursa foto: Facebook/ Statiunea Balneara Techirghiol

„Aurul Negru” este o stațiune de la malul Mării Negre, unde turiștii merg pentru relaxare și tratamente. Atracția acelei zone este lacul, ce oferă turiștilor beneficiile de care au nevoie, indiferent de anotimp.

Locul cunoscut și sub denumirea de „Aurul Negru”, vizitat anual de mii de turiști

Cei mai mulți dintre românii care merg acolo aleg acel loc pentru odihnă și terapie, regiunea profitând de ceea ce are, fiind primitoare și cu multe atracții.

Lacul Techirghiol, locul în care turiștii găsesc un nămol ce are multe beneficii pentru sănătate. Nămolul Sapropelic de Techirghiol este unicul furnizor al nămolului extras din lacul cu același nume. „Aurul Negru” al României este folosit pentru a trata afecțiunile reumatismului degenerativ.

De asemenea, nămolul de la Techirghiol este ideal pentru tratarea persoanelor cu poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă, artropatie psoriazică, sechele postraumatice sau afecţiuni ale sistemului nervos central şi periferic, cum ar fi boala Parkinson, dar și pentru tratarea afecțiunilor ginecologice, dermatologice și vasculare periferice, potrivit fanatik.ro.

„Peloidoterapia sau terapia cu peloide sau nămoluri, este plurifactorială şi acţionează prin mecanisme complexe. Efectele benefice apar imediat, cât şi în timp, prin modificarea capacităţii adaptive generale a organismului.

Acestea acţionează la nivelul aparatului cardio-vascular, la nivelul sistemului nervos central şi vegetativ, imunologic şi endocrin”, spune medicul ginecolog Mihaela Cucu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`