Locuitorii din Bucureşti, îngrijoraţi de mirosul apei de la robinet. Apa Nova: Efectul, ca urmare a topirii bruşte a depunerilor de gheaţă şi zăpadă
Locuitorii din Bucureşti, îngrijoraţi de mirosul apei de la robinet. Mai multe asociații de proprietari au reclamat la call-centerul Apa Nova că apa de la robinet nu doar că nu se poate bea, ci mirosul pregnant rămâne chiar și pe veselă.
În urma acestor mesaje, ZF a cerut un punct de vedere la Apa Nova.
Potrivit companiei, incidentul are loc „ca urmare a topirii bruşte a depunerilor de gheaţă şi zăpadă, cu efect de spălare a suprafeţelor atinse”.
Astfel, spun reprezentanții Apa Nova,”s-a produs o încărcare mai mare a râurilor Argeş şi Dâmboviţa. Deprecierea temporară a calităţii apei râurilor a fost compensată prin măsuri de tratare” cu clor.
„Niciun parametru de calitate al apei potabile produse nu a depăşit limita legală.
În plus, pe lângă monitorizarea online (continuă 24h/24) în puncte strategice ale sistemului de alimentare cu apă potabilă, se efectuează zilnic analize de probe prelevate din reţea. Rezultatele nu indică depăşiri ale valorilor parametrilor de calitate a apei potabile.
Ultimele analize au fost efectuate astăzi, 30 ianuarie 2019. Efectul mirosului de clor rezidual resimţit de consumatori este în scădere încă din data de 29.01.2019 şi va dispărea în după amiaza zilei de astăzi.„, transmite Apa Nova.