Localurile care nu respectă măsurile anti-Covid rămân închise, chiar dacă vor contesta măsura. Mesajul obligatoriu pe care trebuie să îl afișeze

Localurile care nu respectă măsurile anti-Covid rămân închise, chiar dacă vor contesta măsura. Mesajul obligatoriu pe care trebuie să îl afișeze
Foto: Pixabay

Localurile care nu respectă măsurile anti-COVID rămân cu activitatea suspendată pentru 15 sau 30 de zile chiar dacă vor contesta această măsură, conform proiectului de modificare a legii pus în dezbatere publică de Ministerul de Interne. În plus,vor fi obligate să afișeze un mesaj în care arată că sunt închise temporar din cauza nerespectării măsurilor.

„Întrucât în practică s-a constatat faptul că operatorii economici care au fost sancționați pentru astfel de fapte au continuat să încalce prevederile legale, considerând că aplicarea sancțiunii contravenționale este nesemnificativă în raport cu profitul realizat în urma desfășurării activității interzise, considerăm necesară instituirea în acest caz și a unei sancțiuni contravenționale complementare”, arată MAI, potrivit hotnews.ro.

Agenții economici careîncalcă în mod repetat măsurile anti-Covid într-un interval de 15 zile dintre constatărivor fi închise temporar, pe o durată de 15 zile. În prezent, aceste firme sunt sancționate doar cu o amendăcuprinsă între 1.000 și 1.500 lei.

Mesajul obligatoriu pe care trebuie să îl afișeze restaurantele care încalcă restricțiile pandemice

Firmele închise vor trebui să afișeze, în locuri vizibile de la intrarea/intrările în sediul închis temporar, următorul mesaj:„Acest spațiu este închis temporar, până la data de…inclusiv, din cauza nerespectării măsurilor dispuse pentru diminuarea efectelor pandemiei de COVID-19”.

Dacă firma nu își suspendă temporar activitatea pentru 15 zile,autoritățile vor aplica sigiliisau alte semne distinctive cu valoare de sigiliu, pentru durata rămasă.

În plus,chiar și în cazul în care firmele închise contestă măsura de suspendare a activității, ele nu vor putea deschidepe durata stabilită a sancțiunii, se mai arată în comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`