Localnicii din Galați afectați de viituri vor primi 10.000 de lei. 1.200 de locuințe au primit ajutorul

Localnicii din Galați afectați de viituri vor primi 10.000 de lei. 1.200 de locuințe au primit ajutorul
Urmări ale inundației din localitatea Slobozia Conachi, județul Galați, 14 septembrie 2024. Inquam Photos / George Călin

Primul ajutor de urgență al Guvernului a fost aplicat pentru localnicii din Galați afectați de viituri. 10.000 de lei va primi fiecare gospodărie, iar ajutoarele au început deja să se împartă, a anunțat Consiliul Județean.

Sumă de bani deblocată de Guvern

Prima tranșă de bani a ajuns la peste 1.200 de locuințe, dar vor continua și în zilele următoare, astfel încât oamenii afectați de inundații să înceapă să se pună pe picioare, conform observatornews.

Guvernul a aprobat de urgență deblocarea sumelor de bani de circa 55 milioane de lei, fiind prima tranșă de ajutor.

Peste 4.200 de case afectate

Banii vor ajunge la oameni fie prin mandat poștal, fie prin cont, dar majoritatea au ales mandatul poștal.

Peste 4.200 de gospodării au fost afectate de inundațiile devastatoare, din 14 septembrie, după ce ciclonul Boris a făcut ravagii în județele Galați și Vaslui. În urma viiturilor, șapte oameni au murit, iar pagubele se ridică la sute de milioane de euro. Cu toate acestea, pericolul nu a trecut.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:30 - Accesorii sanitare de baie care revoluționează designul și funcționalitatea
16:29 - Silvia Dinică (USR) îl contrazice pe managerul firmei de catering, după ce peste 100 de elevi s-au intoxicat cu ”Masa caldă” de la școală: „Nu cred că cineva poate să contamineze toate acele porții, ca să-i facă cuiva rău” (VIDEO)
16:24 - Aplicația Telegram a fost interzisă în Ucraina. Există riscul ca serviciile ruse să poată intercepta mesajele militarilor
16:10 - Construcții Erbașu: Contribuim activ la un viitor sustenabil. Anul acesta am finalizat instalarea de panouri fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 5 MWp, proiectate să producă anual 6.000 MWh de energie verde (FOTO)
15:58 - Sanda Nicola, fosta vedetă media, s-a alăturat Mișcării care-l susține pe Mircea Geoană pentru Președinție
15:56 - Un nou ciclon amenință Europa! Va aduce alte furtuni puternice. Au fost deja emise avertizări Cod roșu și portocaliu
15:54 - Dâmbovița: Un bărbat s-a stins din viață, după ce a fost acroşat de o basculantă
15:44 - Mircea Geoană, critici dure privind noua lege a pensiilor: „Am văzut calcule greșite, pensionari cu pensia tăiată la jumătate, inclusiv categoriile cele mai vulnerabile au fost nedreptățite”
15:44 - Newsweek: Pensionar „furat” la pensie. A pierdut 700 lei pentru că nu e pensionat pe legea nouă. Cât a lucrat?
15:36 - Firma de catering care a livrat alimente în școli din județul Mehedinți, amendată și închisă temporar de ANPC