După ce a eșuat lamentabil la referendum, Liviu Dragnea se pregătește luni pentru începerea recursului în dosarul în care a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare

Publicat: 07 10. 2018, 23:41

Referendumul pentru redefinirea familiei a eșuat în condițiile în care pragul de 30%, necesar pentru validarea consultării populare nu a fost atins. Până duminică seară la ora 21.00, când s-au închis urnele, au votat doar 20,41% dintre alegători. Susținător vehement al referendumului, liderul PSD a încasat astfel o lovitură dură, iar nu mai târziu de ziua de 8 octombrie acesta va avea de trecut un nou hop.

Luni, liderul PSD este așteptat la Curtea Supremă, acolo unde se judecă primul termen din apelul la condamnarea de trei ani și șase luni pe care liderul PSD a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dosarul a ajuns la Completul de cinci judecători care urmează să pronunțe sentința finală în acest caz. Magistrații din complet sunt: Iulian Dragomir, Florentina Dragomir, Lavinia Lefterache, Simona Cristina Neniţă si Daniel Grădinaru.

Liviu Dragnea a fost condamnat, în primă instanță, pe 21 iunie, la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, fiind acuzat de instigare la abuz în serviciu. Liderul PSD a fost achitat pentru fals intelectual.Atât Lviu Dragnea, cât și procurorii DNA au declarat apel.

În motivarea deciziei luate de completul de trei judecători de la Curtea Supremă se arată că “probe certe că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Teleorman, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea să-şi încalce atribuţiile de serviciu, constând în menţinerea în funcţie a inculpatelor Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa Niculina, deşi cunoştea faptul că cele două angajate îşi desfăşurau activitatea la sediul Organizaţiei judeţene a P.S.D Teleorman, însă nu a rezultat existenţa unor probe din care să rezulte că acesta i-ar fi spus şi în ce mod să procedeze”, notează Adevărul.

Astfel, instanța a constatat că declaraţiile inculpaţilor şi martorilor audiaţi confirmă „identitatea dintre autorul moral al rezoluţiei infracţionale şi persoana inculpatului Dragnea Nicolae Liviu, conducând la concluzia existenţei faptei, a săvârşirii ei de către acesta cu vinovăţia prevăzută de lege, motiv pentru care, Înalta Curte, în opinie majoritară, va dispune condamnarea acestuia pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu sub forma de participaţie a instigării”.