Livada de pomi frunctiferi, sau de unde cumperi puieți de meri, peri, pruni, vișini sau cireși care se prind

Livada de pomi frunctiferi, sau de unde cumperi puieți de meri, peri, pruni, vișini sau cireși care se prind
foto: pexels.com

Pregătește-te pentru noul sezon agricol cu toate plantele pe care ți le dorești în grădină. Începutul primăverii înseamnă pentru fiecare grădinar perioada în care cumpără puieții de care are nevoie în livadă. Și ei au la dispoziție două metode:

  1. cea clasică, în care mergi la piață, în pepiniere sau în magazinele de profil și alegi pomii fructiferi;
  2. sau cea a magazinelor online cu material săditor.

În cel de-al doilea caz, avantajul este că eviți aglomerația și poți alege dintr-o gamă mai variată de soiuri puse în vânzare. Una dintre problemele cu care se confruntă cei care vor livezi bogate, pline de viață este prinderea pomilor.

De cele mai multe ori, dezvoltarea puieților ține, în primul rând, de calitatea materialului săditor. Fie că vorbim despre meri, peri, pruni sau cireși, ei trebuie să fie sănătoși în momentul plantării. Așa că trebuie să acorzi multă atenție procesului de achiziționare a pomilor fructiferi.

În cazul în care vrei să optezi pentru varianta comandării puieților online, ai la dispoziție mai multe magazine de semințe și răsaduri. GrădinaMax este unul dintre ele, care îți oferă o gamă largă de pomi fructiferi. Îți rămâne doar să hotărești ce dorești să plantezi în livadă.

Pomi fructiferi GrădinaMax pentru o livadă variată

Important este ca atunci când începe sezonul de plantare, tu să fii pregătit. Indiferent de unde îți procuri puieții de pomi fructiferi, este esențial ca ei să fie într-o formă bună pentru a se prinde cât mai rapid.

În cazul unui shop online, precum magazinul cu produse pentru grădinărit GrădinaMax, tu nu poți vedea dinainte produsul cumpărat. Însă avantajul pe care îl ai este că există o echipă de specialiști care verifică puieții înainte de expediere. Deci poți sta fără griji în ceea ce privește calitatea arborilor comandați.

De asemenea, atunci când alegi furnizorul de plante pentru grădină sau pomii pentru livadă, cântărește bine ca varietatea de produse să fie una mulțumitoare. Sigur că, în magazinele fizice, spațiul de depozitare este unul limitat, în care găsești, de cele mai multe ori, cele mai populare soiuri de pomi fructiferi. Pe de altă parte, site-urile care vând puieți și semințe te pot ajuta să găsești speciile rare pe care le doreai de mult timp pentru livada ta.

Totuși, ai grijă să nu îți setezi așteptări nerealiste în ceea ce privește livada ta. Furnizorii de puieți nu te pot asigura că plantele comercializate se vor prinde cu siguranță.

Cum faci ca pomii tăi fructiferi să se prindă

Produsele din magazinele online, așa cum este și cazul pomilor fructiferi GrădinaMax vin cu o broșură agrotehnică, ce te ajută să plantezi și îngrijești puieții cumpărați. Iar în situația în care lucrurile nu decurg așa cum ți-ai propus, mai există variante pe care să le încerci.

Spre exemplu, plantele au o garanție de 90 de zile în care poți vedea cum se acomodează la condițiile din grădina ta.

Nu uita că dacă vrei o livadă sănătoasă, un rol important îl joci chiar tu. Documentează-te bine cu informații clare și astfel pomii tăi cumpărați din locuri sigure se vor prinde garantat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`