Litoralul românesc, mai pustiu ca niciodată. Care este motivul acestui fenomen nemaiîntâlnit până acum pentru România

Litoralul românesc, mai pustiu ca niciodată. Care este motivul acestui fenomen nemaiîntâlnit până acum pentru România
Foto: Captură video

Cu toate că a trecut o lună din această vară, până acum turiştii nu s-au înghesuit pe plaje. Dacă în alți ani, litoralul românesc era deja plin la început de iulie, acum turiștii aglomerează staţiunile doar în weekend.

De lipsa clienţilor se plâng și patronii de terase, restaurante sau beach baruri. Preţurile mari, plajele lărgite și taxa de parcare sunt motivele care i-au speriat pe cei care obișnuiau să vina în această perioadă la mare.

Pustiu pe litoral în plin sezon estival

Pe plajă, deşi este începutul lunii iulie, abia vezi câteva familii, însă rânduri întregi de şezlonguri sunt goale şi nimeni nu este în preajmă pentru a le ocupa.

Întrebați care ar putea fi motivul acestui fenomen nemaiîntâlnit până acum pentru România, mai mulți angajați și turiști au explicat ce cred ei că se întâmplă, de fapt.

Până la ora 12 n-am servit niciun fel de mâncare. Este sezonul cel mai slab de când lucrez eu pe litoral”, a mărturisit Paraschiva Popa, bucătar, potrivit observatornews.ro.

Totodată, turiștii se plâng de prețurile mari pe care nu și le mai pot permite: „Mi se pare foarte foarte liber. Să ştiţi că preţurile mi s-au părut foarte mari. Noi am sosit luni şi cred că unde stăm noi sunt maxim 3 sau 4 camere pline”, a explicat un turist.

Administratorii plajelor mai lasă de la ei ca să aibă în fiecare zi câţiva clienţi.

Dacă închiriază, e un grup mai mare şi vrea 5 şezlonguri şi ei sunt 7, le dăm 7, dacă e un grup mai micuţ ia 3 le dăm încă unul gratis să fie 4, să fie toată lumea fericită”, a povestit Răzvan Chițan, administrator plajă.

Românii fac economii pentru a reuși să-și gestioneze mai eficient banii

Din ce în ce mai mulți turiști fac economii pentru a reuși să-și gestioneze mai eficient banii, motiv pentru care cea mai mare parte din ei se îndreaptă către pensiuni, care le pun la dispoziție frigider, o bucătărie, mașină de spălat, astfel încât reușesc să economisească bani.

Ne luăm, punem la frigider, decât să dau 15 lei pe un pahar de bere îmi iau de aici, pun la frigider şi e mult mai ok”, a povestit un alt turist.

Persoanele care preferă să meargă la restaurant plătesc de la 30 de lei, cât e meniul zilei, până la 400 de lei pentru o familie, la un local cu dichis. Turiștii sunt nemulţumiţi nu doar de tarifele de cazare, ci şi de taxele foarte mari de parcare, care se ridică la circa 100 de lei pe zi.

Avem o diferenţă, între 30-40 la sută, între cererea şi gradul de ocupare din timpul săptămânii, faţă ceea ce înregistrăm ca număr de turişti în weekend”, a declarat Corina Martin, agenție de turism, potrivit sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:28 - Diana Stoica, despre situația din sondaje: Dacă este reală, mă îngrijorează creșterea partidelor extremiste, care adunate pare că ar avea o treime din Parlament (VIDEO)
16:26 - Petre Roman a dezvăluit ce pensie are acum și cu cât i-a crescut după recalculare: “Păi eu am avut 50 de ani de muncă”
16:23 - Macron îl avertizează pe Netanyahu împotriva „semănării barbariei” la o conferință cu strângere de fonduri pentru Liban
16:23 - Gemene identice separate la naștere s-au cunoscut după 30 de ani. Și au descoperit să nu se suportă
16:11 - Regele Charles a consumat o băutură narcotică în Samoa. Ritual fastuos la sosirea cuplului regal în fosta colonie britanică (VIDEO)
16:01 - Șoferii din România ar putea scăpa de amenzi, dacă nu au permisul auto la ei. Proiectul de lege a fost depus în Senat
15:57 - Ovidiu Cîmpean (PNL): Cred că Ciolacu poate câștiga doar dacă îl are pe Simion în turul 2. Dacă intră Ciucă în turul 2, este evident că Ciolacu va pierde (VIDEO)
15:49 - O directoare de bancă din București ar fi furat aproximativ 300.000 de euro din conturile clienților. Ce metodă ar fi folosit
15:28 - Florian Bodog: Elena Lasconi are o problemă cu privire la faptul că nu mai reușește să convingă pe nimeni și atunci încearcă să se urce cu picioarele pe un subiect creat artificial și fără substrat de adevăr (VIDEO)
15:27 - Adi Nartea a făcut accident în timp ce se afla la filmările pentru un nou serial. Ce i s-a întâmplat