CORONAVIRUS | Autoritățile române au actualizat lista cu statele care fac parte din ZONA ROȘIE (FOTO)

CORONAVIRUS | Autoritățile române au actualizat lista cu statele care fac parte din ZONA ROȘIE (FOTO)
Foto: Pixabay.com

Autoritățile române au actualizat, joi, lista statelor care fac parte din zona roșie și pentru care se impune carantină instituționalizată timp de 14 zile.

Zonele din China și Coreea de Sud au fost scoase de pe listă

Provincia Hubei, China, statul din care a izbucnit pandemia de coronavirus, dar și județul Cheongdo și orașul Daegu din Coreea de Sud au fost scoase de pe listă, în schimb au fost adăugate alte țări din Europa. Mai mult, SUA este inclusă și ea pe listă.

Astfel, lista completă pentru care se impune carantină este: Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Iran, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, SUA și Turcia.

Zona galbenă, actualizată și ea

De asemena, autoritățile au actualizat și zona galbenă. Mai precis, se impune izolare la domiciliu timp de 14 zile pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie international.

Potrivit documentului publicat pe cnscbt.ro, lista intră în vigoare de vineri, ora 00.

În prezent, la nivel global, sunt peste 946.000 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care peste 200.000 sunt recuperate. Numărul deceselor a depășit de 48.100 de oameni.

România a trecut, luni, în Scenariul 4. La nivelul țării, joi, Grupul de Comunicare Strategică a precizat că 2.738 cetățeni au fost infectați cu acest virus, iar 94 de persoane au murit.

Dintre cei depistați cu noul coronavirus, peste 700 de cazuri sunt din județul Suceava, fapt ce dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar și a 8 comune limitrofe.

În prezent, 78 de pacienți sunt internați la ATI.

267 de persoane au fost declarate vindecate, acestea fiind externate din unitățile medicale după cum urmează: 91 la București, 58 la Timiș, 28 la Iași, 23 la Caraș-Severin, 20 la Prahova, 13 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 5 la Brașov, 5 la Galați, 2 la Bihor, 2 Argeș, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`