Lista cu alimentele pe care să nu le consumați după ce le-ați depozitat în frigider. Mulți români le consumă fără să știe că sunt toxice

Lista cu alimentele pe care să nu le consumați după ce le-ați depozitat în frigider. Mulți români le consumă fără să știe că sunt toxice
Sursa foto: Freepik.com / @freepik

Mare atenție la alimentele pe care le consumați, apoi ce mai rămâne din ele, le depozitați în frigider. Unele dintre acestea ajung să fie toxice.

„Mulți oameni nu știu asta, dar există mai multe alimente care nu ar trebui să intre în frigider… și oamenii încă le consumă”, conform site-ului yourtango.com.

Lista cu alimentele pe care să nu le consumați după ce le-ați depozitat în frigider

Iată o listă scurtă cu alimentele despre care poate nu știați că vă pot face mai mult rău decât bine, dacă le consumați după ce au stat la frigider.

  1. Usturoiul decojit

Niciodată nu cumpărați usturoi curățat sau nu îl curățați acasă și apoi îl bagați în frigider. Începe să prindă mucegai foarte repede. Mucegaiul de usturoi a fost, de fapt, asociat cu cancerul, a avertizat dr. Jangda.

Dr. Jangda a recomandat să cumpărați usturoi proaspăt atunci când este posibil și să nu îl curățați până când sunteți gata să îl utilizați.

  1. Ceapa

Fie că este vorba de o ceapă întreagă sau doar o parte din ce a rămas de la gătit, se știe că ceapa atrage multe bacterii.

„Când cineva este bolnav acasă, punem chiar și o felie de ceapă în colțul camerei pentru a colecta toate bacteriile nesănătoase”, a mai spus dr. Jangda.

Aceasta înseamnă că o ceapă poate fi înșelător de toxică. Indiferent dacă există sau nu mucegai vizibil, ceapa a absorbit toate bacteriile din frigider, deci nu mai e bună de consumat.

  1. Ghimbir proaspăt

„Ghimbirul începe să prindă mucegai foarte repede când îl puneți la frigider. Acest lucru a fost asociat cu insuficiența renală și hepatică”, mai explică medicul.

Producția de mucegai pe ghimbir proaspăt este stimulată doar de temperatura rece și umiditatea frigiderului, făcându-l potențial toxic la ingerare.

  1. Orez fiert

„Mulți oameni au început să păstreze orezul gătit în frigider”, a precizat dr. Jangda.

„Dacă aveți de gând să puneți orezul la frigider, să nu îl lăsaţi mai mult de 24 de ore”, a avertizat medicul.

De ce nu este recomandat să reîncălzești orezul

Orezul fiert, atunci când este reîncălzit, poate deveni o sursă de bacterii, atât timp cât nu sunt respectate anumite măsuri de igienă. Unul dintre microorganismele care pot contamina alimente precum orezul este toxina bacteriei Bacillus cereus, informează foodstory.protv.ro.

Bacteria generează o serie de spori în orez, care sunt capabili să reziste la gătit, ceea ce înseamnă că pot prolifera. Acest lucru se datorează faptului că, la temperaturi de peste 15-20 ºC, microorganismele se reproduc foarte ușor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`