LinkedIn, scurgere de date personale. Informații despre aproximativ 500 de milioane de profiluri au fost scoase la vânzare

LinkedIn, scurgere de date personale. Informații despre aproximativ 500 de milioane de profiluri au fost scoase la vânzare

O nouă scurgere de date personale, la scurt timpdupă ce datele a peste jumătate de miliard de conturi de Facebook au fost făcute publice. Informații despre aproximativ 500 de milioane de utilizatoriLinkedIn au fost scoase la vânzare pe un forum de hacking.
Există posibilitatea ca informațiile să provină de pe mai multe platforme, iar ele 500 de milioane de profiluri LinkedIn sunt doar parte a leak-ului.

Printre datele personale scurse se numără adresele de email, numărul de telefon, genul şi altele. LinkedIn se apără spunând că nu a fost vorba de un hack (cum au spus şi cei de la Facebook în cazul lor) şi că leak-ul nu include date ale conturilor private. Cu alte cuvinte, conform LinkedIn, ar fi fost preluate datele deja disponibile în paginile publice de profil.

“Nu a fost o breşă de securitate a LinkedIn”, afirmă reprezentanţii platformei deţinute de Microsof.

LinkedIn nu a spus şi dacă cei jumătate de miliard de utilizatori vor fi notificaţi, pentru ca aceştia să ştie că le-au fost preluate datele personale. În cazulFacebook, utilizatorii nu vor fi anunțați, pentru că nu ştie cu siguranţă cine sunt cei afectaţi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`