Ligia Deca, după întâlnirea cu ministrul Educației din Bulgaria: „Schimbul de experiență este o oportunitate de dezvoltare și o cale de a învăța”

Ligia Deca, după întâlnirea cu ministrul Educației din Bulgaria: „Schimbul de experiență este o oportunitate de dezvoltare și o cale de a învăța”
Sursa foto; Facebook - Ligia Deca

Ministrul Educației, Ligia Deca, s-a întâlnit joi, 19 octombrie, cu ministrul Educației și al Științei din Bulgaria, Galin Tsokov.

Principalul subiect dezbătut de cei doi miniștri a fost nevoia de creșterea a atractivității didactice, în contextul în care cele două țări au început ample reforme de educație, relatează Agerpres.

Ligia Deca, întâlnire cu ministrul Educației din Bulgaria

„Am primit, astăzi, vizita Ministrului Educaţiei şi Ştiinţei din Bulgaria, domnul Galin Tsokov. Discuţia noastră s-a concentrat pe nevoia de a creşte atractivitatea carierei didactice, mai ales în contextul în care ambele ţări au început ample reforme în educaţie”, a scris Ligia Deca într-o postare de pe Facebook.

Unul dintre demersurile care vor duce la intensificare relațiilor dintre cele două țări și la valorificarea lor în beneficiul ambelor sisteme de învățământ este constituirea unor grupuri de lucru care să beneficieze de schimburi de experiență pe teme de interes comun în domeniul educației.

„Am convingerea că schimbul de experienţă este o oportunitate de dezvoltare şi o cale de a învăţa şi voi susţine toate demersurile care aduc plusvaloare educaţiei din România”, a mai scris ministrul Educației.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`