Ligia Deca a anunțat două noi discipline pentru anul şcolar viitor / Una dintre ele va fi obligatorie

Ligia Deca a anunțat două noi discipline pentru anul şcolar viitor / Una dintre ele va fi obligatorie
Sursa Foto: Facebook/ Ligia Deca

Ministerul Educației din România, sub conducerea Ligiei Deca, a anunțat introducerea a două discipline noi în curriculumul școlar: „Istoria Comunismului din România” va deveni obligatorie pentru liceeni, iar „Istoria, Robia și Deportarea Romilor” va fi o opțiune pentru elevii de gimnaziu și liceu. Această schimbare va avea loc începând cu anul școlar 2025-2026, potrivit Edupedu.ro.

Noi discipline anunțate de Ligia Deca: „Istoria, robia și deportarea romilor” și „Istoria Comunismului din România”

Ministerul Educației a decis ca disciplina „Istoria Comunismului din România” să fie introdusă în curriculumul obligatoriu pentru liceeni. Această schimbare are scopul de a educa tinerii despre perioada comunistă din istoria României.

Elevii de gimnaziu și liceu vor avea opțiunea de a studia „Istoria, Robia și Deportarea Romilor” ca disciplină opțională. Această decizie are ca scop aducerea în atenția elevilor a istoriei și a experienței romilor în România.

Toate aceste modificări în curriculumul școlar vor fi implementate începând cu anul școlar 2025-2026, oferind școlilor și profesorilor timp suficient pentru pregătirea și adaptarea programelor de studiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`