Ligia Deca a anunțat creșterea burselor pentru studenți. Care este valoarea minimă

Ligia Deca a anunțat creșterea burselor pentru studenți. Care este valoarea minimă
Sursa foto: Ligia Deca / Facebook

Ligia Deca (PNL), ministrul Educației, a anunțat, vineri, că a aprobat un nou Ordin privind bursele studenţilor. Astfel, cuantumul minim al bursei sociale a fost stabilit la 925 de lei, dar, în baza autonomiei universitare, universităţile pot majora această sumă.

Deca anunță majorarea burselor pentru studenți

„Burse mai mari pentru studenți!

Am aprobat noul ordin de ministru privind bursele studenților. Cuantumul minim al bursei sociale se propune anual de către Comisia Națională pentru Finanțarea Învățământului Superior și trebuie să acopere cheltuielile minime de masă și cazare. Astfel, pentru acest an universitar cuantumul minim a fost stabilit la 925 de lei. Pe baza autonomiei, universitățile pot majora această sumă. De asemenea, au fost majorate și alte tipuri de burse pentru studenți”, a transmis ministrul Ligia Deca, într-o postare pe Facebook.

Ministrul a postat și un tabel cu valoarea burselor din anul precedent și din cel actual. Acesta arată, de exemplu, că bursa de doctorat a crescut de la 3.200 la 3.700, iar cea de studii universitare de licenţă didactică cu dublă specializare/masterat didactic – de la 3.158 la 3.700 lei:

Urmăriți B1TV.ro și pe
`