Lidia Fecioru a dezvăluit care e ingredientul care încetinește îmbătrânirea: “La patru litri de apă, adăugăm …”

Publicat: 18 03. 2025, 16:18
lidia fecioru
Foto: Lidia Fecioru / Facebook

Un ingredient comun, pe care mulți dintre noi îl folosim zilnic în bucătărie, ar putea avea efecte remarcabile asupra sănătății. Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru susține că acest condiment poate încetini procesul de îmbătrânire cu până la 25% și are beneficii importante pentru sănătatea inimii.

Ingredientul care are beneficii importante pentru sănătatea inimii

Lidia Fecioru a dezvăluit că ingredientul despre care vorbește este curcuma, unul dintre cele mai populare condimente din lume, apreciat atât pentru aroma sa distinctă, cât și pentru proprietățile sale terapeutice. Acest antioxidant puternic contribuie la refacerea colagenului, menținând pielea tânără și sănătoasă, potrivit Cancan.

„Curcuma este o adevărată minunăţie. Este un foarte bun antioxidant şi ajută la refacerea colagenului. Acest condiment ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire cu 25%. Deci, la patru litri de apă, adăugăm 200 g praf de curcuma. Se pune la fiert şi se lasă până când apa scade la jumătate. Se dă cu această apă pe tot ce înseamnă pete de vitiligo, pe erupţii cutanate, urticarie”, a explicat Lidia Fecioru, în cadrul rubricii Leacul Zilei din emisiunea Adevăruri Ascunse.

Ce afecțiuni tratează acest ingredient

Pe lângă efectele sale anti-îmbătrânire, curcuma este recunoscută și pentru proprietățile sale benefice în tratarea unor afecțiuni ale pielii, dar și pentru susținerea sistemului respirator, fiind utilă în cazul persoanelor care suferă de astm bronșic.

„Totodată, curcuma ne ajută şi în criza de astm bronşic. Avem nevoie de o lingură de curcuma, la un pahar cu apă”, a mai spus bioenergoterapeutul.

Totuși, specialistul avertizează că nu toată lumea ar trebui să consume acest condiment. „Persoanele care suferă de dischinezie biliară sau au colesterolul mărit ar trebui să evite consumul de curcuma”, a precizat Lidia Fecioru.

Înainte de a introduce în alimentația zilnică acest condiment, este esențial să te asiguri că nu ai contraindicații.